Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ennek a facebookos kommentnek...

Ennek a facebookos kommentnek lehet következménye?

Figyelt kérdés

Bevallom, én is hibás voltam kicsit, de nem én kezdtem. Egy hírportál egyik cikkje alá írtam egy kommentet a témával kapcsolatban, majd egy illető jött és idi.tának nevezett engem, hogy nem bírom rendesen értelmezni a cikket, meg olvassam már el (elolvastam és értelmeztem is, de mindegy). Erre én meg egy baromnak neveztem, aztán írta, hogy ment a feljelentés.

Nem tudom, hogy viccelt-e. Hozzátartozik, hogy felnőtt emberek vagyunk. Én nem ismerem őt, ő se engem, csak látom a profilján, hogy nem gyerek se ő se én.

Elvileg becsületsértésbe beleillene ez a komment, főleg, hogy facebookon nem üzenetbe volt, hanem komment egy cikk alatt, így bármennyire is nevetséges gyerekes dolognak tűnik, de elvileg valóban bele is illene talán, bár nem vagyok jogász.

Viszont ő idi.tázott le engem, én csak arra fel reagáltam hasonló hangnemben. Ennyi erővel én is jelenthetném őt. Én konfliktuskerülő vagyok, inkább nem is kommentelek sokszor, most az egyszer futottam bele egy ilyen szituba, de ő nevezett engem először sértő módon, aztán ő írta, hogy ment a feljelentés.

Én utána írtam neki üzit, hogy sajnálom a kommentet, kicsit eltúloztuk a vitàt, töröltem is a kommentet. Nem olvasta az üzenetet, de megkapni sztem megkaphatta az engedélykérésekbe mert úgy jelzi a messenger. Aztán nyilvánosan is írtam, hogy sajnálom az értelmetlen vitát, de ő sértett meg először. Ezután ő is törölte az ő kommentjét.

Szerintetek ebből lehet valami? Tudom nevetséges gyerekes szitunak tűnik, és az is, de olyan komolyan írta a feljelentést.

2021. máj. 23. 20:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Tuti, hogy viccelt. Ilyen hülyeségért biztos nem fog feljelenteni.
2021. máj. 23. 20:31
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Milyen következménye lenne? Hogy visszaírnak te vagy a barom?
2021. máj. 23. 20:33
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Több ezer anyázás fordul elő naponta.
2021. máj. 23. 20:38
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Minden napossak az ennél sokkal komolyabb dolgok. Ha feljelentené a másikat, ahhoz kéne meg egy rendőrség.
2021. máj. 23. 20:40
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már... Nézz be egy jó propaganda megmondó csicska Facebook profiljára, naponta több száz ilyen komment születik.
2021. máj. 23. 20:42
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindketten töröltétek a kommenteteket, te még bocsánatot is kértél, szóval nincs miért izgulni.

Csak beléd akarta tenni az ideget, és sikerült is neki.

Máskor ne hagyd, hogy felhúzzanak, ennyi :)

2021. máj. 23. 20:54
 7/20 A kérdező kommentje:

Oké, de játszunk el a gondolattal. Mi van, ha tényleg feljelent?

Elvileg annyi, hogy "te szemét", már az is beleillene a BTK becsületsértés kategóriájába, ha nyilvánosan írná valaki. Tudom, naponta 500 embert lehetne feljelenteni legalább, mert olyan szintű mocskolódás folyik sok oldal kommentszekciójában, hogy borzasztó, ahhoz képest ez dedós szintű kakaskodásnak sem nevezhető, de nagyon ritkán van sztem ilyenekből tényleges ügy. Mindenesetre ennyi erővel én is jelenthetném, mert nem én írtam az első személyeskedő kommentet. Végül is töröltem én is és ő is...

2021. máj. 23. 20:56
 8/20 anonim ***** válasza:

Hidd el, hogy nem fog feljelenteni. Most képzeld el azt a szituációt, hogy bemegy a rendőrségre, hogy neki valaki azt írta a Facebookon, hogy barom. Szerinted mennyire veszik komolyan?

Töröltétek a kommenteket mindketten. Egyszerűen nincs miről beszélni.

Meg ha egyáltalán foglalkoznának ilyesmivel, mire büntethetnének? Hogy kérj elnézést a viselkedésedért?:D

Tudod, ahogy a viccben is van: "Tisztelt Bíróság! Elnézést kérek, hogy X.Y. egy barom."

Semmi gondod nem lesz ebből, sajnos a vitakultúra fogalma egyes embereknél ismeretlen.

2021. máj. 23. 21:30
 9/20 anonim ***** válasza:

Szerintem amúgy úgy értette, hogy a Fb-moderátoroknak jelenti a kommentedet, ezt érthette az alatt, hogy ment a feljelentés.

Rendőrségi bejelentés nem annyiból áll, hogy odaböfögi kommentben, hogy befújt, és akkor másnap kopognak az ajtódon a yagellók, hogy vigyenek a hűvösre. Főleg nem egy sz.ros komment miatt. Ezért senki sem veri magát perköltségbe. Legalábbis, akinek egy csöpp esze van, az nem teszi.

2021. máj. 23. 21:43
 10/20 A kérdező kommentje:

Ha azt mondjátok hogy csak én parázom túl, akkor ok. Azért is sajnálom, mert mondom alapvetően kerülni szoktam a veszekedést, de ez a csávó meg olyan full komolyan írta, bár ki is röhögték jópáran azt a kommentjét.

Egyébként ilyen kaliberű ügyek el szoktak egyáltalán jutni nyomozati szakaszig? Mennyire veszik komolyan? Elvileg nekik mindent ki kell vizsgálni, de ilyen apróságok napi szinten előfordulhatnak 500 is akár, meg ettől komolyabb.

2021. máj. 24. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!