Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A csendháborítás paraméterei?

A csendháborítás paraméterei?

Figyelt kérdés
Oké, hogy hangerőhöz van kötve, de időtartamhoz is? Minden este 9 után pakolják be a házunk alatt lévő kocsmában a sörpadokat és asztalokat és dobálják őket (szerintem összecsukhatóak). Zeng az egész környék, síri csend van felénk, csendes a környék, csak ezek zajonganak, max 15-30 perc alatt kész vannak. Szerintetek? Kisbabánk van, minden este azon izgulok, nehogy felébredjen. Sajnos, addig ki sem merem nyitni az ablakokat, amíg be nem zárnak. Tehetek panaszt? Vagy körbe röhögnek?
2010. aug. 24. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Tegyél panaszt a kerületi jegyzőnél.
2010. aug. 24. 10:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Tehetsz bejelentést de szerintem semmit nem fognak tenni.Nálunk egy pár lakott a kocsma mellett pici gyerekkel(ők mondjuk tudták mi megy ott hétvégén).Sokszor kihívták a rendőrőket de semmit nem tettek csak szóltak hogy fogják vissza magukat a kocsmában.Sok mindent nem lehet avval tenni hogy ne zörögjenek az elpakolással,mert gondolom nekik kötelező.Nem jó kedvükből pakolják el minden nap :D :S
2010. aug. 24. 10:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Sűrűn van másik tulaj, nem mindegyik dobálja ennyire, ugye fa és fém része is van ezeknek a bútoroknak, azért hangos annyira, főleg ha még ledobja a betonra is és egymásra hajigálja, nagy hangja tud lenni.
2010. aug. 24. 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Hangerőhöz és időtartamhoz is van kötve. Az önkormányzat helyi rendeletben szabályozza. Tegyél panaszt a jegyzőnél, kutya kötelességük kimenni és kivizsgálni.
2010. aug. 24. 12:34
 5/8 Funktasztikus ***** válasza:
probáld meg a kocsma tulajdonosal meg beszélni..biztos megérti
2010. aug. 24. 12:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb valóban a kocsma tulajdonosával megbeszélni. Ugyanis a 10-30 perces időtartam este kilenc órakor még akár szabályos is lehet.

Persze ha téged birtokodban háborít, akkor kezdeményezz birtokháborítási eljárást (ezt fogsz tudni, már olyan, hogy "csendháborítás" nincs).

2010. aug. 24. 13:23
 7/8 A kérdező kommentje:
Szerintem meg van csendháborítás, csak nem úgy mint régen, hogy csak este 10 után, mint ahogy mindenki emlékszik még. Helyi rendelet szabályozza.
2010. aug. 24. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Felénk a szembeszomszéd jön haza éjjel dübögő zenével...

Ha otta r endelet szerint ez csendháboritásnak minősül de leszarják, akkor egy pár pelenkát nyitásra a klincsre kell akasztani :D

2010. aug. 25. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!