Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon ha megállít a...

Magyarországon ha megállít a rendőr és előveszem a telefonom, akkor lelőlet?

Figyelt kérdés

Már hónapok óta nem merek kerékpározni, mert mivel gyenge alacsony alkatú vagyok, így a rendőröknek tökéletes célpont vagyok a bírságolásra a maszk nem viselése miatt és még azt is elképzelem, hogy be is visznek a zárdába a miheztartás végett.

Azon gondolkoztam most, ha megállít igazoltatni/bírságolni és közli, hogy megbírságol és én a jogász ismerősömet felhívom figyelmeztetés nélkül, akkor ahogy a zsebembe nyúlok, lelőlet? Hogy lehet elkerülni a jogtalan büntetést? Hogy kaphatnám vissza a szabadságom, hogy ne kelljen gondolkoznom azon, hogy elmenjek-e kerékpározni vagy sem?

2021. máj. 15. 10:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Csak észre ne vegye. :)
2021. máj. 16. 08:06
 12/13 anonim ***** válasza:
87%
Túl sok amcsi filmet/sorozatot nézel. Ott elég szabadon lehet fegyvert vásárolni, emiatt a rendőrök és más szervek alapból azt feltételezik, hogy van nálad, s azért nyúlsz.
2021. máj. 16. 08:54
 13/13 anonim ***** válasza:
67%
Az amcsi rendőr sokszor még akkor is lelő ha elfutsz, ha hirtelen mozdulatot teszel, akkor meg pláne. Ez nem csak filmekben van így. Ezt akár netre feltöltőtt rendőri testkamerás felvételekkel is lehet igazolni. Vagyis nekünk Magyaroknak egy szavunk sem lehet...
2021. máj. 16. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!