Hogyan szabadulhatnék meg a hagyatéki tehertől amivel ráadásul jogtalanul sújtanak?
Figyelt kérdés
2 éve volt egy köztemetés, a lakóhelyemtől jó messze, és engem mint szülőt neveztek meg temetésre kötelezett személynek. A hagyatéki papírok szerint hagyatéki teherként állapították meg a temetés költségét. Erről azóta se küldtek fizetési felszólítást (amire amúgy se lenne pénzem, szegény vagyok), viszont azóta megtudtam valakitől, hogy valószínűleg azért hallgatnak mert szép csöndben ráterhelték az örökségben szereplő ingatlanra, vagyis a házra ahol én élek. Közben megtudtam, hogy ahol a szóban forgó egyén meghalt, az az élettársa háza volt, és ezen a címen volt a halála idején a legutolsó lakcíme is. Gondolom, az alak a több éves élettársi viszony tényét elhallgatta az ottani önkormányzat elől és ezért terhelték rám ezt a terhet. Tudomásom szerint, ha volt élettárs, akkor azt az egyént kellene kötelezniük a köztemetés költségének a kifizetésére, és nem a szülőt. Szóval jogtalanul követelik rajtam. Rettenetesen meg vagyok rémülve, hogy ki akarnak dobni az utcára. Valaki mondja meg, mit tegyek, hogy bebizonyítsam, hogy volt élettárs is a történetben, és rajta követeljék a költség behajtását? Hívjam fel azt az önkormányzatot és mondjam el nekik is azt amit ide leírtam? Vagy mit csináljak? Iszonyatosan félek, rettegek, nem akarom, hogy utcára tegyenek!2021. máj. 6. 22:23
21/22 anonim válasza:
Itt valami nem stimmel.... A törvényes öröklés rendje szerint leszármazó hiányában a szülő örököl! És csak akkor a testvér, ha a szülő már nem él.
Amúgy meg kérdező, MEKKORA összeget terheltek a lakásra...??? Ezek szerint a testvér (másik gyereked) nevén van a lakás, amiben most laksz???
Zavaros ez az egész...
22/22 anonim válasza:
#20: jogos a kérdés - mert az örökös csak az örökölt vagyon erejéig felel a hagyatéki teherért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!