Hogyan szabadulhatnék meg a hagyatéki tehertől amivel
ráadásul jogtalanul sújtanak?
Figyelt kérdés
2 éve volt egy köztemetés, a lakóhelyemtől jó messze, és engem mint szülőt neveztek meg temetésre kötelezett személynek. A hagyatéki papírok szerint hagyatéki teherként állapították meg a temetés költségét. Erről azóta se küldtek fizetési felszólítást (amire amúgy se lenne pénzem, szegény vagyok), viszont azóta megtudtam valakitől, hogy valószínűleg azért hallgatnak mert szép csöndben ráterhelték az örökségben szereplő ingatlanra, vagyis a házra ahol én élek. Közben megtudtam, hogy ahol a szóban forgó egyén meghalt, az az élettársa háza volt, és ezen a címen volt a halála idején a legutolsó lakcíme is. Gondolom, az alak a több éves élettársi viszony tényét elhallgatta az ottani önkormányzat elől és ezért terhelték rám ezt a terhet. Tudomásom szerint, ha volt élettárs, akkor azt az egyént kellene kötelezniük a köztemetés költségének a kifizetésére, és nem a szülőt. Szóval jogtalanul követelik rajtam. Rettenetesen meg vagyok rémülve, hogy ki akarnak dobni az utcára. Valaki mondja meg, mit tegyek, hogy bebizonyítsam, hogy volt élettárs is a történetben, és rajta követeljék a költség behajtását? Hívjam fel azt az önkormányzatot és mondjam el nekik is azt amit ide leírtam? Vagy mit csináljak? Iszonyatosan félek, rettegek, nem akarom, hogy utcára tegyenek!
Akkor kellett volna ezen gondolkodnod amikor meghalt a gyereked és el kellett temetni. Akkor lehetett volna kérni a temetéshez az önkormányzattól támogatást. Akkor intézkedhettél volna arról ki és hogyan temesse el, milyen költségek legyenek, kinek kelljen fizetnie.
Nem tetted meg mert gondolom nem érdekelt.
Most megkapod ennek következményét.
2021. máj. 6. 22:34
2/22 anonim válasza:
Egy temetes ára miatt elárverezik a házadat vagymi??
2021. máj. 6. 22:46
3/22 A kérdező kommentje:
Ha neked olyan elfuserált "gyereked" lett volna, mint nekem, te sem tartottad volna vele a kapcsolatot. Te nem vagy tisztában a bűnökkel, amiket elkövetett. Lehetőleg olyan írjon, aki a kérdésre válaszol!
2021. máj. 6. 22:47
4/22 A kérdező kommentje:
Ez az első válaszolónak szólt!
2021. máj. 6. 22:47
5/22 A kérdező kommentje:
Második válaszoló: nem tudom, fogalmam sincs, hogy megtehetik-e!
2021. máj. 6. 22:48
6/22 anonim válasza:
Teljesen mindegy mennyire elfuserált az a gyerek. A te gyereked és a te felelősséged hogy milyen ember lett belőle.
Ha életében nem tettél érte és még akkor sem voltál hajlandó megmozdulni amikor meghalt, most fizesd meg a következményeit!
2021. máj. 6. 22:55
7/22 A kérdező kommentje:
"Ha életében nem tettél érte"
Vedd tudomásul, hogy a néhai házastársam és én is mindent megtettünk érte, amit egy szülő megtehetett mégis elfuserált lett. Olyan írjon, aki a kérdésre válaszol, nem ismeretlenül ítélkezik olyanról, amiről gőze sincs!
2021. máj. 6. 23:00
8/22 anonim válasza:
Ha örököltél, akkor a temetés költsége is téged terhel
2021. máj. 6. 23:09
9/22 A kérdező kommentje:
Nem én örököltem utána, hanem a súlyos beteg fiam, testvérként. Én őutána semmit sem örököltem.
2021. máj. 6. 23:16
10/22 A kérdező kommentje:
Én a fiammal élek, a fiam lett az örököse, én nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!