Rablásért ítélték el 7 év fegyházra, ahonnan feltételesen nem helyezhető szabadlábra. Az ítélet másodfokon is jogerős. Visszaeső, erőszakos bűnöző, 16 évet töltött le gyilkosságért, valamint 4 évre ítélték többrendbeli betörésért; ebből 18 évet töltött le.
A rabláson kívül még 5-6 ügye volt folyamatban, pontosan nem tudom, mik, de volt benne testi sértés és garázdaság is.
Az ítélet óta 4 év telt el, és azt beszélik, szabadul nemsoká. Lehetséges ez?
2020. okt. 31. 17:44
1/7 anonim válasza:
Nem. Ha a jogerős ítéletben kizárták a feltételes kedvezményből, az sak akkor változtatható meg, ha a kizárás törvényértő lett volna. Az pedig 4 év alatt már kiderült volna.
2020. okt. 31. 18:44
2/7 anonim válasza:
Nem szabadulhat.
2020. okt. 31. 18:53
3/7 anonim válasza:
Az hogy feltételesen nem helyezhető szabadlábra, szerintem nem ugyanaz azzal, hogy jó magaviseletért le ne rövidítihetnék a büntetését. Főleg ha a régebbi büntetéseit már mind letöltötte. Szóval elképzelhetőnek tartom, de egyben nagyon sajnálatosnak.
2020. okt. 31. 19:18
4/7 anonim válasza:
Engem is rablással vádolnak jelenleg, de nekem nem volt ítélet.
Szerintem nem engedik feltételesen szabadlábra.
7 év fegyház? Nemigen.
2020. okt. 31. 19:50
5/7 anonim válasza:
#3 Ne beszélj már butaságokat, hol van Btk-ban vagy a bv. törvényben olyan jogintézmény, hogy a "büntetés lerövidítése"? A jogerős ítéletben kiszabott büntetést senki sem rövidítheti le egy hasraütéssel!
2020. okt. 31. 20:15
6/7 anonim válasza:
Alapban igazad van de ebben nincs:
A jogerős ítéletben kiszabott büntetést senki sem rövidítheti le egy hasraütéssel!
Hát de, a köztársasági elnök is és a parlament is lerövidítheti a jogerős itéletet.
2020. nov. 1. 13:17
7/7 anonim válasza:
#6 Ez igaz. A parlament utoljára 1990-ben csinálta, a köztársasági elnök évi 2-3 alkalommal. A vázolt körülmények között nem fogja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!