Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bitcoin átadása halál esetén?

Bitcoin átadása halál esetén?

Figyelt kérdés

Ha holnap meghalnék autóbalesetben, a feleségem és gyerekeim megörökölnék a vagyontárgyaimat, kivéve a bitcoin és egyéb kriptó tárcáimat mivel azok kulcsait jól őrzöm. Sőt, nem csak a kulcsait, hanem a címeket is, mivel azt se akarom, hogy a feleségem tudja, hogy ezek mennyit érnek.

Hogy lehet minél egyszerűbben megoldani, hogy halálom esetén ezeket megkapják? A legjobb az lenne, ha nem kéne hozzá senkiben megbíznom, tehát nem ilyen közjegyzős f.szkodást akarok, hanem egyszerűen ha meghalok (pl nem loggolok be a gmailembe x hétig, vagy valami hasonló dead man's switch jelre) kapjon a feleségem egy e-mailt az instrukciókkal.

2021. máj. 4. 16:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Gmailben van időzitett email. Küld el neki a kodokat egy évvel késöbbre időzitve. ha 1 év után még élsz másold ki a vágólapra, töröld az emailt elküldés elött majd másold be uj emailbe ujabb 1 éves dátummal. Lehet persze havonta is 3 év is akármennyi az 1 év csak egy példa volt. Sőt az is lehet hogy lehet az időzitett email dátumát is változtatni a akkor a vágólappal se kell maceráskodni
2021. máj. 7. 13:43
 12/21 anonim ***** válasza:
bocsánat most olvasom már rájöttél
2021. máj. 7. 13:44
 13/21 anonim ***** válasza:
de a saját emailed miért nem jo? akkor a spam mappa se kell
2021. máj. 7. 13:46
 14/21 A kérdező kommentje:
Azért, mert az e-mailemet nem rejtegetem, nyitva van a telómon, gépen, nem akarom hogy ott legyen a Drafts mappában egy végrendelet részletes instrukciókkal. Jobbnak látom regisztrálni a célra egy második címet.
2021. máj. 7. 14:00
 15/21 anonim ***** válasza:
értem. jogos. amugy másik ugy tudom az etheriumban vannak okosszerződések amik időzitve kuldik el igaz csak másik kripto cimre.
2021. máj. 7. 14:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én Gmailen nem tárolnék ilyeneket, az sem valami biztonságos, akkor már inkább ProtonMail. Vagy vegyél egy széfet, amiben tárolod ezeket és a Gmailen csak a széf kódját add meg.
2021. máj. 7. 23:40
 17/21 EgyGabor ***** válasza:

Van egy jó megoldás, dióhéjban:

1) Csinálsz egy új tárcát és kiszedsz belőle címet

2) A mostani csinálsz egy tranzakciót amiben a mostani UTXO-t elküldöd arra címre de úgy, hogy egy távoli lock-in date-et adsz meg.

Ezt a tranzakciót(kat) odaadod annak akinek örökölnie kéne. Így ha mondjuk két év múlva nem vagy elérhető akkor broadcastolják az akkor már érvényes tranzakciót és átmegy a coin az új tárcába hozzájuk.

Ha meg elérhető vagy akkor picivel előtte átteszed egy másik UTX-ra és csinálsz egy új jövőbeli tranzakciót (a korábbi meg nem fog érni semmit, mert az az UTXO már el lett költve).

Step by step:

[link]

2021. máj. 11. 13:29
 18/21 EgyGabor ***** válasza:
Azt nem írtam, de az átadott tranzakció a megadott lock-in date előtt nem érvényes, ergo nem lehet ellopni a coin-t.
2021. máj. 11. 13:30
 19/21 anonim ***** válasza:
Amúgy meg a közjegyző nem fog ellopni semmi rábízott dolgot, csak mondom.
2021. máj. 17. 17:26
 20/21 anonim ***** válasza:
19 meh, Magyarországon vagyunk, nem árt vigyázni..
2021. máj. 17. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!