Hogyan tudom megszerezni a szerződést , ha a testvéreim kiadják a közös tulajdonú lakásunkat és nem hajlandóak megmutatni se ők se a bérlők?
11: Észleltem a stílusát.
Nem fogok egy olyan infót megosztani vele ingyen, amiért egy vidéki, lepukkant, három nap paxissal bíró ügyvéd is elkérne legalább harmincezer forintot.
Így is segítettem neki éppen eleget.
#11 mekkora egy f😯szkalap vagy. A véleményed pont annyit ér mint te magad. Az első valaszodban még értelmesnek tűnő dolgokat irtál, a masodikban pedig egy rakás ostobaságot.
#12 köszi, de is nagyon rendes ember vagy. Nem kötelező se irni se segiteni, ha pedig ilyen okos vagy akkor menj vidékre ügyvédkedni.
Utoljára 4 éve volt jogi ügyem. Akkor 20 ezer volt egy konzultáció.
Kettőből kijöttünk.
Ez se komplikáltabb.
Ilyen feszkósan ne kezdj bele!
Elég, ha beírod a keresőbe, hogy osztatlan közös tulajdon és felhoz egy csomó konyhanyelven íródott tájékoztatást. A te problémáddal mindenképp ügyvédhez kell fordulnod, egyedül kevés leszel ellenük.
Én is hasonló cipőben járok. Mi kínunkban inkább beköltöztünk, mert a benne lakó tulajdonostársam fűt-fát beengedett és rohamos romlásnak indult a ház. Annyira tudtuk rávenni, hogy legalább egymás között lepapírozzuk, hogy melyik helyiséget ki használja, mert osztatlan közös tulajdon esetén minden négyzetcentiméter közös. Hihetetlen kiakasztó... Eladni nem akarja, a kiadásba meg csak úgy menne bele, ha minden pénzt ő kapna.
Előbb vagy utóbb nálunk is csak a per marad mint megoldás, de ahogy írtad is, az költséges és hosszú folyamat.
#15 èn már nem is tudok beköltözni.
6 gyerekes kutyás “ kedves “ család.
Egyszer voltam kint rendőrrel, azt mondták semmit nem tehetnek , be se mehetek a lakásomba mert az ki van adva, tehát a bérlőknek van joga ott lenni
Akkor ügyvéd!!!
A te aláírásod nélkül nem adhatják ki, hacsak előzőleg nem adtál nekik szabad kezet.
Nálunk 50-50%-a tulajdonunk, én mikor beköltöztün tértivevényes levélben közöltem a tulajdonostárssal, hogy egy centivel sem kívánok 50%-nál többet használni (nehogy díjat számítson fel többlethasználatért), azt viszont használni akarom. Ezt nem akadályozhatja meg.
Be is vannak jelentkezve?
#15 Viszont minél később indítod el az eljárást annál később lesz vége. amint kiderült, hogy nem tudtok megegyezni, be kellett volna adnotok a kérelmeteket az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére.
A vége úgyis az lesz hogy egyikőtöknek ki kell vásárolnia a másikat vagy el kell adni és elosztani.
Inkább komolyan kellene csinálnod, elé tehetnél konkrét ügyeket amikben ez a döntés született, csatolva hozzá hogy mennyibe került mindkét félnek a pereskedés - aztán ezzel rávenni hogy most adjátok el amíg most még igen jó ára van az ingatlanoknak. Ha te tényleg elhatározod rá magad, akkor tudsz a másikkal is dűlőre jutni, mert akkor már látni fogja hogy nem húzhatja tovább a dolgot, neki is pénzébe fog kerülni a pereskedés.
Kedves 18-as!
Tudom, hogy igazad van, de sajnos ez az érvekkel, adatokkal alátámasztott megbeszélés csak agyilag rendben lévő emberrel működik. Mi már túl vagyunk pár családsegítős esetkonferencián is, de minden változatlan. A saját ügyvédei is nekünk adtak igazat, de ő rájuk sem hallgat. Szóba került a gondnokság alá vétele is, de azt is elhúzhatja vagy 6 évig és akkor addig megint nem lehet eladni. Ha pedig a közös tulajdon megszüntetése iránti perben merül fel a mentális állapotának problémája, akkor még tovább tart ez az egész.
Hiába no, minek kellenek az embernek ellenségek, ha ilyen családtagja van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!