Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudom megszerezni a...

Hogyan tudom megszerezni a szerződést , ha a testvéreim kiadják a közös tulajdonú lakásunkat és nem hajlandóak megmutatni se ők se a bérlők?

Figyelt kérdés
Nem is fizetik ki a részemet, és össze vissza cserélgetik egymást közt a bérbeadó személyét ( hol az egyik hol a másik írja alá a szerződést ) Így azt se tudom kideríteni ki ellen kell fizetési meghagyást indítani se azt hogy milyen összegben , mert nem tudom ki adja ki a lakást és azt se hogy pontosan mennyiért.

2021. máj. 1. 09:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%
#9 Ne tedd meg neki! Láthattad hogyan válaszolt nekem az #5 ben, miközben előtte meg köszöngette a válaszomat a #2-ben. Te is meg fogod kapni ha nem azt válaszolod ami neki tetszik.
2021. máj. 1. 14:49
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11: Észleltem a stílusát.

Nem fogok egy olyan infót megosztani vele ingyen, amiért egy vidéki, lepukkant, három nap paxissal bíró ügyvéd is elkérne legalább harmincezer forintot.

Így is segítettem neki éppen eleget.

2021. máj. 1. 15:02
 13/20 A kérdező kommentje:

#11 mekkora egy f😯szkalap vagy. A véleményed pont annyit ér mint te magad. Az első valaszodban még értelmesnek tűnő dolgokat irtál, a masodikban pedig egy rakás ostobaságot.

#12 köszi, de is nagyon rendes ember vagy. Nem kötelező se irni se segiteni, ha pedig ilyen okos vagy akkor menj vidékre ügyvédkedni.

2021. máj. 1. 15:09
 14/20 anonim ***** válasza:
88%

Utoljára 4 éve volt jogi ügyem. Akkor 20 ezer volt egy konzultáció.

Kettőből kijöttünk.

Ez se komplikáltabb.

Ilyen feszkósan ne kezdj bele!

2021. máj. 1. 16:05
 15/20 anonim válasza:

Elég, ha beírod a keresőbe, hogy osztatlan közös tulajdon és felhoz egy csomó konyhanyelven íródott tájékoztatást. A te problémáddal mindenképp ügyvédhez kell fordulnod, egyedül kevés leszel ellenük.

Én is hasonló cipőben járok. Mi kínunkban inkább beköltöztünk, mert a benne lakó tulajdonostársam fűt-fát beengedett és rohamos romlásnak indult a ház. Annyira tudtuk rávenni, hogy legalább egymás között lepapírozzuk, hogy melyik helyiséget ki használja, mert osztatlan közös tulajdon esetén minden négyzetcentiméter közös. Hihetetlen kiakasztó... Eladni nem akarja, a kiadásba meg csak úgy menne bele, ha minden pénzt ő kapna.

Előbb vagy utóbb nálunk is csak a per marad mint megoldás, de ahogy írtad is, az költséges és hosszú folyamat.

2021. máj. 1. 17:37
 16/20 A kérdező kommentje:

#15 èn már nem is tudok beköltözni.

6 gyerekes kutyás “ kedves “ család.

Egyszer voltam kint rendőrrel, azt mondták semmit nem tehetnek , be se mehetek a lakásomba mert az ki van adva, tehát a bérlőknek van joga ott lenni

2021. máj. 1. 17:42
 17/20 anonim válasza:

Akkor ügyvéd!!!

A te aláírásod nélkül nem adhatják ki, hacsak előzőleg nem adtál nekik szabad kezet.

Nálunk 50-50%-a tulajdonunk, én mikor beköltöztün tértivevényes levélben közöltem a tulajdonostárssal, hogy egy centivel sem kívánok 50%-nál többet használni (nehogy díjat számítson fel többlethasználatért), azt viszont használni akarom. Ezt nem akadályozhatja meg.

Be is vannak jelentkezve?

2021. máj. 1. 17:50
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

#15 Viszont minél később indítod el az eljárást annál később lesz vége. amint kiderült, hogy nem tudtok megegyezni, be kellett volna adnotok a kérelmeteket az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére.

A vége úgyis az lesz hogy egyikőtöknek ki kell vásárolnia a másikat vagy el kell adni és elosztani.

Inkább komolyan kellene csinálnod, elé tehetnél konkrét ügyeket amikben ez a döntés született, csatolva hozzá hogy mennyibe került mindkét félnek a pereskedés - aztán ezzel rávenni hogy most adjátok el amíg most még igen jó ára van az ingatlanoknak. Ha te tényleg elhatározod rá magad, akkor tudsz a másikkal is dűlőre jutni, mert akkor már látni fogja hogy nem húzhatja tovább a dolgot, neki is pénzébe fog kerülni a pereskedés.

2021. máj. 1. 17:53
 19/20 A kérdező kommentje:
#17 sajnos hogy mi a törvény és mi a valóság az nem mindig találkozik...
2021. máj. 1. 17:53
 20/20 anonim válasza:

Kedves 18-as!

Tudom, hogy igazad van, de sajnos ez az érvekkel, adatokkal alátámasztott megbeszélés csak agyilag rendben lévő emberrel működik. Mi már túl vagyunk pár családsegítős esetkonferencián is, de minden változatlan. A saját ügyvédei is nekünk adtak igazat, de ő rájuk sem hallgat. Szóba került a gondnokság alá vétele is, de azt is elhúzhatja vagy 6 évig és akkor addig megint nem lehet eladni. Ha pedig a közös tulajdon megszüntetése iránti perben merül fel a mentális állapotának problémája, akkor még tovább tart ez az egész.

Hiába no, minek kellenek az embernek ellenségek, ha ilyen családtagja van...

2021. máj. 1. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!