Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményetek a halálbünte...

Mi a véleményetek a halálbüntetésről?

Figyelt kérdés
Szerintem nem lenne rossz, ha visszahoznák, DE legyen gyors és fájdalommentes, és csak gyilkosságért járjon.
2021. ápr. 28. 13:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%

"Valamint felmerül a kérdés, hogy az államnak van-e joga elvenni valakinek az életét."

Jó, jó, de akkor ilyen alapon az AEÁ-nak milyen alapja van egy orosz hekkert Barcelónából elrángatni, megveretni és bebörtönözni, amikor a bűntényt orosz földön hajtotta végre? (Megtörtént eset)

2021. ápr. 28. 21:00
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Hát van joga, hogyha az USA ellen tevékenykedett. Persze törvényes keretek között, de van joga.

2021. ápr. 28. 21:06
 13/20 anonim ***** válasza:
3%
Nem vagyunk muszlimok, hogy a törvényhozást a vallásra építsük. Szerintem a halálbüntetést vissza kéne hozni. De úgy, hogy mondjuk megölsz három embert, elkapnak és a legközelebbi fára felakasztanak.
2021. ápr. 30. 15:20
 14/20 anonim ***** válasza:
91%
#13 Igazán 21. századi megoldás...
2021. ápr. 30. 20:42
 15/20 anonim ***** válasza:
21%

12 vagyok, miért lettem lepontozva? :D

Igaz amit írtam. Vagy valaki meg tudja cáfolni?

2021. ápr. 30. 21:50
 16/20 anonim válasza:
100%
Szerintem több okból sincs értelme. Elítélnek, majd kivégeznek, aztán 10 év múlva kiderül, hogy nem te voltál és "bocsi, a kivétel erősíti a szabályt". Másrészt a büntetésnek nem az a célja, hogy megtorolhasd a bűncselekményt.
2021. máj. 5. 13:25
 17/20 A kérdező kommentje:
1-es: "Aki embervért ont, annak vérét ember által ontsák ki"
2021. máj. 8. 09:49
 18/20 anonim ***** válasza:

Én csakis emberölés minősített esetei ért, (alapesetért életfogytiglani fegyházbüntetés)

háborús, illetve emberiség elleni, a nemzetközi jog általi bűncselekményeket bűntetném halállal. Pedofíliáért és nők elleni nemi erőszakért nem. A kivégzés ne lehessen kínzás (máglya, csonkítas, kerékbetörés, akasztás stb.), csak méreginjekció, villamosszék, gazkamre, és golyó általi halál. A kivégzés módját az elítélt szabadon valaszthassa meg

2021. máj. 9. 14:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
9-esel értek egyet! Aki bizonyítottan ilyen szörnyűségeket művel az nem érdemli meg az életet.
2021. máj. 25. 20:33
 20/20 anonim ***** válasza:
52%
Nem támogatom! Úgy gondolom az aktuális döntéshozók nem élnének, hanem inkább visszaélnének a lehetőséggel! Akkor már inkább önfenntartó börtönök...
2021. máj. 27. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!