Hogy engedheti az EU ezt Orbánnak?
oltott-oltatlan ... elo-halott ... husevo-vegan ... hetero-meleg ... feher-fekete
szerintem egyertelmuen latszik: NEM VAGYUNK EGYFORMAK!!!
A dolognak több tényezője van. Ami hirtelen eszembe jut:
1. Az általános elvek, mint például a diszkrimináció tilalma, jó dolgok, keretet adnak a társadalom életének. De ezzel szolgálatot látnak el a társadalomnak, és nem a társadalom dolga ezeket az általános elveket kiszolgálni (ld. még "A szombat van az emberért, nem az ember a szombatért.") Következésképpen amikor egy általános elv ellentéte szolgálja a társadalmat, akkor az általános elv ellentétét léptetik életbe, rövidebb vagy hosszabb ideig, esetleg állandósítva. Most van egy nagyon veszélyes betegség, amit, ha nem zárkózunk be, akkor terjesztünk. És úgy nem tudunk élni, mert az egészségügyi ellátórendszer nem bírja, sőt, a temetkezési vállalatok se bírják. Tehát be kell zárkózni. Bezárkózni azonban rossz dolog, depresszív, családokat, barátokat távolít el egymástól, stb. Azonban úgy tűnik, a beoltottak sokkal kevésbé terjesztik a betegséget. Őket is kötelezően bezárva tartani, illetve ezt kérni csak az emberi gonoszságból fakadna: "ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is" (megdöglött a tehenem = nem vagyok beoltva, így a veszély miatt itthon kell ülnöm; dögöljön meg a szomszédé is = akkor üljön otthon ő is, akármennyire is veszélytelen lenne a kimozdulása).
2. Egyáltalán az is megkérdőjelezhető, hogy diszkrimináció történik, hiszen majdnem* mindenki felveheti az oltást. Rengeteg olyan általános jogunk van, amelynek a gyakorlása feltételhez, esetleg aktív részvételünkhöz kötött. Ilyen például a szavazati jog is, amit csak úgy tudunk gyakorolni, hogy elmegyünk a szavazóhelyiségre vagy kirendeljük a mozgóurnát magunknak. De a boltban is máshogy bánnak azzal, aki kifizeti az árut, mint azzal, aki fizetés nélkül próbálja kivinni az árut az üzletből.
* Sajnos vannak olyanok, akik nem vehetik fel a védőoltást, bármennyire is szeretnék (például immunhiányosok). Velük szemben valóban diszkrimináció történik, ha emiatt bezárva kell élniük. Sajnos ezt a békát most a társadalom nagy egészéért le kell nyelniük (nem utolsósorban magukért is, rájuk kifejezetten veszélyes a betegség). Köszönjük a megértésüket.
3. Hogy miért nem lép az EU semmit? Mert az uniós szervek is pontosan értik ezeket. Az uniós szabályozások hasonlóak lesznek. Az egész "nyugati" világban (Európa a keleti rész kivételével, USA, Kanada, Ausztrália, és még néhány keleti bezzegország, pl. Új-Zéland) nagyon komolyan veszik a diszkriminációellenességet. Amit jól tesznek, mert a diszkrimináció rossz dolog. De hogy a covid alatt az oltás alapján meg lehet különböztetni embereket, abban teljes egység van közöttük (hogy milyen megkülönböztetéseket vezetnek be, az már nyilván országfüggő).
Nem diszkriminacio, így nem ütközik törvénybe.
Nem emberi jog, h moziba mehess.
Hasonlo az utlevelhez/igazolvanyhoz.
Egy külföldi orszagot csak utkevel/ igazolvany birtokában tudsz meglatogatni.
A szinhazba meg épp a Covid igazolvany kell, hogy beengedjenek.
Minden allamnak, intezmenynek megvan a házi joga ( az én házam, az én váram) kit enged be s kit nem. Még perelni sem lehet ez miatt.
#24: [#23-at írtam]
Azért "az én házam az én váram" elv nem ilyen egyszerű, és igenis vannak diszkriminációellenes szabályozások. Ha egy mozi kiírná magára, hogy, tudom is én, DK-szavazók, keresztények és terhes kismamák nem vehetnek jegyet, és nem ülhetnek be az előadásokra, akkor villámgyorsan kapná a pert a nyakába. És veszítene is.
# 25
Dehogy kapná a pert a nyakába!
Vannak hotelek amelyeket csak gyerek nélkül latogathatok, vannak fürdök melyek csak nyugdijasoknak.
Ha egy üzlet kiirja, hogy X klienseket nem szolgalunk ki ( volt ra pelda 🇩🇪-ban. „AFD Wähler nicht willkommen) akkor az ugyan diszkriminacio, de nem tudsz ellene seholsem perelni. A házi jog ( is) törvenybe van foglalva es alapjog a nemzetközi igazsagszolgaltatasban is.
8. cikk (!)
Ezen a csak mi maradtunk arcon jót föhögtem. :D
Kis aggódó neolibsi.
Előző vagyok.
Ezen a csak mi maradtunk meg rettegőkről ez a videó jutott eszembe:
Gondolom ezek az aggódok hasonló értékrendet képviselnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!