Mi a véleményetek jogi szempontból azzal kapcsolatban, hogy akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, őket bizonyos "előjogok" illetik meg?
Első, de egy élelmiszeripari üzemben nyilván az a protokoll...a kettő nem ugyanaz szerintem.
Második hát meg szabadon mehet konkrétan bárhova lassan akinek van/lesz védettségi igazolványa..
"Első, de egy élelmiszeripari üzemben nyilván az a protokoll."
Na de ez meg járvány esetén a protokoll.
Mivel járványhelyzet van, és az a default felállás jelenleg hogy az ilyen helyek zárva tartanak, ez természetesen nem alapjog korlátozása. Lényegében aki nem kap oltást vagy nem esett már át igazoltan a fertőzésen, számára szimplán nem változik semmi. Hisz így is, úgy is csak akkor mehetett volna ezekre a helyekre, ha végül eljutunk addig hogy minden korlátozást feloldanak.
Viszont az mind a gazdaságnak, mind az embereknek jó, ha legalább azok, akik jó eséllyel védettek (vagy legalábbis védettebbek), azok kicsivel nagyobb teret kapnak.
Szóval akik nem oltatják be magukat, őket be kéne engedni szórakozóhelyekre meg éttermekbe? Persze, legyen 4. meg 5. hullám is! Ha mindenki mehetne mindenhova, akkor meg az miatt sírnának az emberek. Akkor tuti szigorítást akarnának, meg igazolványt.
Én jogosnak tartom. Engem azért érdekel annyira más egészsége, hogy beoltatom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!