Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Külföldön beoltott ember...

Külföldön beoltott ember igényelhet magyar oltási plasztikkártyát?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 23. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
32%
New Yorkban? 😅
2021. ápr. 23. 13:33
 2/8 anonim ***** válasza:
19%
A Soros oltása kellett, mi?
2021. ápr. 23. 13:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem teljesen értem a New Yorkot.

Úgy értettem, hogy Magyarországon igényelné, magyar lakcímre. De magát az oltást környező országba kapta meg és van 3 igazoló papírja angol nyelven.

2021. ápr. 23. 13:37
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Persze, hogy igenyelhet ... regisztral, beoltatja magat itt is es lesz neki magyar oltas igazolasa is.
2021. ápr. 23. 13:38
 5/8 A kérdező kommentje:

2-es:

Nem tudom, hogy ez most poén vagy valami degradáló felszólalás akart lenni, így lehet, hogy könnyebb ha leírom az esetemet, és megkerülök ezzel pár ilyen kört.

Nagyjából 2 hónapja a szüleim (akik Romániában élnek) megkértek, hogy jöjjek haza a szülői házba kicsit, mert betegeskedik a nagymamám, és utolsó kívánsága, hogy lásson engem. Szerencsére felgyógyult, de a szüleimnek nagy segítség volt, hogy itt maradtam segédkezni, mivel a munkámat home office-ba is tudom csinálni.

Mivel Magyarországra való költözésem előtt itt is volt egy háziorvosom, akivel jó barátságba vagyunk, azt tanácsolta, hogy iratkozzak fel nála az oltásra, mivel jelenleg a vakcina nem társadalombiztosításhoz kötött és kevés a jelentkező, hamar megkaphatom. Így itt, Romániában megkaptam az oltásokat. Viszont nemsokára újra hazaköltöznék (ahova a magyar lakcímem is szól), de ma láttam egy képet terjedni közösségi felületeken, hogy bizonyos dolgok oltási kártyához lesznek kötve, ami nekem ugyebár nincs, és az összes ügyintéző akinek írtam ezen esetben csak átirányított máshova, így hivatalos válasz sem adatott nekem. Ennek okán gondoltam, hogy felteszem a kérdést itt, hátha valakinek van bármilyen információja.

Mindezen kívül a 4-esre válaszolva: ha az oltás több dózisban nem jelent egészségügyi kockázatot, semmi akadálya, hogy újra megkapjam. Ugyanakkor esélyes, hogy a krónikus betegségem miatt előrébb vennének a listán, ami így, hogy védett vagyok nem indokolt és csak elvenném más lehetőségét - aki meglehet, hogy már régóta vár.

2021. ápr. 23. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok. Nyilván poén volt.
2021. ápr. 23. 14:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Úgy tűnik Orbán Viktor megválaszolta a kérdést, mivel több embernek is volt ilyen problémája.

[link]

2021. ápr. 25. 06:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért az élethez jó, ha van egy olyan hozzáállásunk, hogy igényelni bármit bármikor lehet - legfeljebb visszautasítják. De ha nem is kérünk, esélyünk sincs, hogy megkaphassunk, amit szeretnénk.
2021. ápr. 25. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!