Hogyan lehetek én a húgom gyámja? Hogy én mondjam meg mit csinalhat es mit nem?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 11. 15:30
1/5 anonim válasza:
Ha vannak szüleid, akkor sehogy.
2/5 anonim válasza:
A gyámnak elsősorban nem az a feladata hogy önkényesen hatalmaskodjon a gyámba vett személy felett, mint valami öt éves.
3/5 anonim válasza:
A válasz esetedben valószínűleg az, hogy sehogy.
Ő kiskorú, vagy nagykorú? Amennyiben kiskorú, a szülei élnek? Te nagykorú vagy?
4/5 Noti75 válasza:
Talân nem ârtana, ha kicsit bővebben kifejtenéd, miről is lenne szó. Mert így, ennyi infóból elég nehéz lenne konkrét választ adni.
Ami fontos lenne:
A húgod életkora?
A szülei élnek-e?
Van-e gyámja, ha igen, milyen okból került gyámsâg alá?
Ha van gyámja, te milyen indokkal akarod megváltoztatni a jelen állapotot? (az, hogy én akarom megmondani mit csinálhat, nem megfelelő indok)
Ezeket mindenképp jó lenne tudni...
5/5 anonim válasza:
Ha a szüleitek meghaltak, te nagykorú vagy, ő még kiskorú, akkor lehetsz a gyámja, ami azt jelenti, hogy átveszed a szüleitek szerepét. Ebben az esetben a Gyámhivatallal kell felvenned a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!