Váláskor feleződik a vagyon? És ha nem volt házasság, csak gyerek?
A kérdés elméleti, nem az én körülményeim.
Tudom, hogy több ilyen kérdés volt már, azonban több oldalról közelítem meg a kérdéskört, és mindegyik verzióra érdekel, mit mond a magyarországi jogalkotás jelenleg.
Házasság esetén, ha válásra kerül a sor, a házastársak összvagyona (ingatlan? vagy ingatlan+ingóság?) FELEZŐDIK?
(Másképp megközelítve: az, akinek több vagyona van váláskor, a többletének felét át kell adja váláskor az exének?)
Van jelentősége, hogy milyen volt a házastársak vagyoni helyzete a házasság megkötésekor? És annak, hogy a válás pillanatában milyen a vagyoni helyzetük, van jelentősége?
Élettársak esetén más a helyzet?
És ha se élettársi viszonyról, se házasságról nincs szó, azonban van közös gyermek, lehetséges, hogy valamelyik fél vagyoni felezést vár el idővel, bizonyos feltételek, körülmények fennállása esetén?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!