A húsvéti leállás indok arra hogy ne adják óda hó 10-én a munkabért?
A főnök szólt hogy a húsvét környékén sokan szabin lesznek így senki ne várja a bért hó 10-én majd tán 15-20 között.
Nem értem: hó 10-ig oda kell adja a bért, így szól a törvény.
Az hogy leállás meg szabik vannak az miért jelenten felmentést?
Akkor az a bérszámfejtő tán dolgozzon előre, vagy adja oda a cég előre a bért ha tudja hogy szabin lesznek.
Miért nem fizetett akkor bért még húsvét előtt?
"Ha a szerzodesedbe 10.-e van akkor utana 15 napja van meg elutalni"
Üres hülye baromságokat ne pofázzunk. a bérfizetés határideje hó 10. Aznap 23.59h-ig az összeg nekem rendelkezésre kell álljon ha kp ha utalás akkor is.
"A munkabért ki kell fizetni a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig"
"Ha a munkabért átutalással fizetik, a munkabér összegét a munkavállaló által megadott
bankszámlára kell eljuttatni úgy, hogy már a munkavállaló rendelkezésére álljon a
bérfizetési napon. Ez azt jelenti, hogy az utalás indításakor figyelembe kell venni a kellő
átfutási időket, "
Ilyen nincsen! Legalábbis törvényesen nem.
Ha a szerzodes 10-ét ír akkor az 10-e. Kivéve persze ha az nem banki nap, akkor az elotte(!) lévő munkanap (de semmiképp sem utáni).
"Legalábbis törvényesen nem."
és akkor itt a kérdés hogy itt ez a sziutáció mi a dolgozók mit tehetünk? A semmin kívül?
mert zúgolódhatunk de azt leszarják. Ha feljelentem a céget még ki is rúgnak.
Egyébként is mire a feljelentésemmel egyáltalán foglalkoznának a hatóságok már megjönne a pénz is.
Munkaügyi felügyelet pl bejelentés + 21 nappal kezd vizsgálatot...
3as vagyok.
Hát igen ebben igazad van, mire történne valami...
Hmmm miylen munkakorrol beszélünk és mivel foglalkozik a cég?
Pl teljesítmény bér van? Vagy van munakido kereted?
Csak azért mert ezekben az esetekben van oylan hogy késik a teljes, de fizetni 10eig ekkor is kell az oda eső összeget.
Újra en:
Az a baj hogy a kivételesen sem tud nagy lenni jogi úton sem..
Határidőn túli fizetés esetén a késedelem idejére a késedelembe esés időpontjától kezdve kamat jár ugyan. Ami ugye jegybanki alap kamat... Az elmaradt béren..
Per költség mondjuk nem gáz mert azt a vesztes fizeti (persze elolegezni kell)
Hát sorry próbálok kitalalni valamit közben és nem csak okoskodni 🤔
Lenyegeben semmi nem tudsz, lehet itt dobalozni jogszabalyokkal.
Megszoksz, megszöksz a ket valos opcio
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!