Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy szülő méltatlan a...

Ha egy szülő méltatlan a szülő tartásra, azt hogy lehet bizonyítani?

Figyelt kérdés
Ha valakit egész gyerekkorában a szülei bántottak, aláztak, majd kikerülve ebből a káros légkörből képes új életet kezdeni és felépíteni, de a szülei beperelik, hogy fizessen szülő tartást, mert már öregek és kevés a nyugdíj, akkor azt hogy lehet bizonyítani, hogy cirka húsz évig kegyetlenkedtek a gyerekkel és ne kelljen neki fizetni olyannak, aki nem érdemli meg?
2021. ápr. 2. 08:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Nem muszáj bizonyítani elég ha lemondasz a jogokról és a kötelességekről, tehát hogy nem fizetsz semmit nem gondozod őket és ennek fejében nem kell örökség. Én így csináltam.
2021. ápr. 2. 08:24
 2/11 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem vagyok ebben a helyzetben, de lehetnék. Csupán eszembe jutott, hogy mennyire igazságtalan az ilyen helyzet, hogy a bántalmazottnak kell még bizonyítani azt, hogy a gyerekkora tönkre ment és hogy ezt hogyan lehet?

De neked nem járt volna jogosan az örökség, mint kárpótlás?

2021. ápr. 2. 08:32
 3/11 anonim ***** válasza:
44%
Azért ha lehet valami értelmesebb örökségre számítani, akkor én inkább fizetném a szülőtartást. Nem egy vészes összeg, de pl. egy ingatlan nagyon nagy érték a mai világban.
2021. ápr. 2. 08:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3as, azok után amit az apám tett velem akkor se kéne az ingatlana ha utánam kötnék. Addig míg él szenvedjen az elfekvőben nekem megér ennyit.
2021. ápr. 2. 08:34
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

Sajnálom, hogy egyesekben ekkora indulatokat vált ki egy rossz gyerek- vagy fiatalkor.

Szerencsére én nem voltam ebben a helyzetben. De azért racionálisan gondolkodva te is beláthatod, hogy itt most végre te vagy abban a helyzetben, hogy a másikat semmibe véve a te érdekedet helyezd előtérbe.

2021. ápr. 2. 08:41
 6/11 anonim ***** válasza:
43%
Nem kell bizonyítani, egyszerűen le is lehet róluk mondani. Bár nem lesz örökség,de szerintem az ilyen nem is bánja.
2021. ápr. 2. 08:43
 7/11 anonim ***** válasza:
54%

Az, hogy kegyetlenkedtek önmagában nem elég. Ezt amúgy sem lehet bizonyítani.

A megfelelő törvényben le van írva, hogy mitől lesz valaki a szülőtartásra érdemtelen. Ebbe sajnos ilyen homályos, szubjektív dolgok nem tartoznak bele, mint a hétköznapitól eltérő nevelési módszerek.

Talán ha van volt valami bántalmazás, vagy ilyesmi, aminek hivatalos nyoma maradt, akkor azzal lehet valamit kezdeni.

2021. ápr. 2. 08:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Tehát ha valakit abuzált az apja, de ennek nincs nyoma, akkor törvény szerint el kell tartania?
2021. ápr. 2. 09:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen. Különben milyen alapon tagadná meg? Ami nincs dokumentálva, az nem létezik.
2021. ápr. 2. 10:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Ez borzalmas.
2021. ápr. 2. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!