Felvettem személyi kölcsönt az egyik rokonomnak. Már egy jó ideje nem fizeti. Amikor még fizette a bankszámlámra helyezte a pénzt/a számlakivonaton úgy szerepel:személyi kölcsön törlesztés+neve/ezzel a kevés információval be tudom őt perelni?
ha a kölcsönt te vetted fel, és ti ketten kizárólag szóbelileg egyeztetek meg hogy ő fizeti.. akkor bachatod, nincs jogi alapod perelni.. sztem.
szerezz be 2-3 verőlegényt, és járj a nyakára hogy fizessen.. vagy beletörődsz szépen, és fizeted..
Itt az ingyenes jogi tanácsadás :)
Fizetési meghagyásos eljárást lehet (és kell) indítani, ha a követelés nem haladja meg az egymillió forintot.
De ha a kötelezett ellentmond és az ügy átalakul perré, akkor a tartozás fennállását is a jogosultnak kell bizonyítania, egyébként nem sok esély van.
A fizetési meghagyással - ellentmondás híján - gyorsan jogerőre emelkedik a határozat és ítélethatálya van.
Az eljárási díj mértéke: a követelt tőkeösszeg 3 %-a (emellett nyilvánvalóan kamatot is kérni kell), és benyújtható bármelyik közjegyzőnél, papíralapú bizonylatként, az eljárási díj befizetéséről szóló nyugta csatolásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!