Aki nem fizet gyerektartást, meddig lehet húzni?
Szó van róla, hogy szigorítanának, erről jutott eszembe a téma.
Ha nincs semmi a nemfizető szülő nevén, megéri így élni, élete végéig? Vagy eljön a 18. életéve a gyereknek és ekkor a nemfizető szülő már nem is kötelezhető az elmulasztott gyerektartásra? Akkor már hirtelen mindent bejelent? Mi van akkor, ha pl. a nemfizető szülő örökséghez jut a szülei lévén egy házra, akkor már van bevétele. Vagy a gyerek majd örököl vmikor, ha lesz mit?
Birosag megelolegezi a karosultnak a vitatott osszeget ... a nem fizeto szulot leultetik es a benti keresetebol letiltjak a megfelelo osszeget.
Ha szabadul az illeto es ujra nem fizet, akkor az elozo eljaras ismetelten megtortenik.
Nem tudom hol él az első kettő. A gyakorlatban évekig lehet nem fizetni. Én még sosem hallottam olyat, hogy valaki börtönbe került így, de olyat rengeteget, hogy hiába perel a másik szülő, mert egy Ft-ot sem kapott, vagy akkor 1-2 hónapot igen és utána újra nem. Ha a nem fizető szülő külföldre megy dolgozni, alkalmi munkákból él, vagy vállalkozó, akkor megint kacifántosabb lesz a sztori. Ha az egyik fél arra teszi fel az életét, hogy a lehetséges minimumot fizesse, akkor tud annyit ügyeskedni, hogy a másik inkább elengedni azt a havi 20-25 ezret, hogy ne kelljen folyamatosan perelnie/bíróságra járnia. Ezt azért is szokták, mert ilyenkor a nem fizető fél jó eséllyel eltűnik, nem látogatja a gyereket, nem szól bele semmibe és akkor inkább ezt választják.
A gyerek nem perelhet 18 évesen visszamenőleg 10 évnyi gyerektartást, ha erre gondolsz.
Én mind2 féléről hallottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!