Apám nem fizet gyerektartást, anyám nem meri feljelenteni. Mit tegyek?
Elmész a gyámhatóságra és kéred a segítségüket!
Anyád a saját pénzével bátortalankodjon, ez a TE PÉNZED, NEKED JÁR, nem rövidíthet meg téged!
Nem, nem a gyerek pénze a gyerektartás, hanem nevelésére kell költeni.
És igen, az anya megteheti, hogy nem jelenti fel az apát a gyerektartás nem fizetés miatt - ugyanis ha az anya enélkül is tudja biztosítani a gyerek normális, egészséges fejlődését, akkor miért jelentené fel?
6-os hozzászólásomban azt kívántam jelezni, hogy az anya dönthet úgy, hogy nem kíván a gyerektartás után járni - ha egyébként tudja biztosítani a gyerek fejlődését.
Valószínűleg sokatoknak fogalma sincs róla, milyen herce-hurcával jár a gyerektartás behajtása.
Nem olyan egyszerű, ahogy elképzelitek.
#5-6
Nem tudom mit hadováltok itt össze, vagy direkt forgatjátok ki a dolgokat?
A gyerektartás igenis a gyereké és nem az anyjáé, de nyilván ameddig a gyerek kiskorú, addig az anya a kezelője, akit a gyámhatóság az apa kérésére időről időre tételesen elszámoltathat. Törvényesen jogában sem áll lemondani róla, MERT NEM AZ Ő PÉNZE!
Senki nem gondolta, hogy a pár hónapos gyereknek utal az apa, az meg elmegy magának pelenkát venni!
Ha az anya nincs rászorulva, akkor nem kell felhasználnia, de raknia kell a gyerek 18 éves koráig bankszámlára és 18 éves korában át kell adnia a gyereknek.
Ti tényleg csak szórakozni és kötözködni jártok ide!
Látom megjött az erősítés a 9-es "lángész" személyében!:D
Olvasgasd már el, hogy gyerektartásról csak a gyámhatóság engedélyével lehet lemondani, vagy visszautasítani azt is csak akkor, ha a lemondás a gyerek érdekeit szolgálja(?), ami nem tudom milyen indokkal lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!