Megbüntetnek, ha az előírt időn belül nem nem cserélem le a forgalmit, mert nincs szabad időpont?
Most vizsgáztattam az autómat és "hatósági tévedés" miatt forgalmi cserére köteleztek, melyet 15 napon belül kell megtennem a helyi kormányhivatalban.
A szerelőm külön felhívta a figyelmem, hogy tartsam be a 15 napot.
Ma jártam a kormányablakban, de ki van írva, hogy csak online időpontfoglalás útján lehet ügyet intézni.
Beléptem az időpontfoglaló rendszerben, de heteken át végig pirosak a lehetőségek, a legelső foglalható időpont 3 hétre van.
Ilyenkor mi a helyzet? Megbüntethetnek, hogy önhibámon kívül kifutok az előírt 15 napos határidőből? Lehet ennek bármilyen negatív következménye rám nézve?
Igen,én jártam már így a 1990 -es években,mert nem vettem észre,persze akkor nem volt vírushelyzet.
Bevonták a jogsimat 2 hónapra,és megbüntettek.
A rendőr azt mondta,ha lejár,akkor nincs jogsim.
Nem az érvényessége járt le. Nem azt kell meghosszabbítani.
Ma lett levizsgáztatva és a az érvényessége meghosszabbodott 2 évvel.
Hanem a vizsgáztató hatóság most jött rá, 12 év után, hogy a autóm típusa 12 évig "hatósági tévedés" miatt hibásan szerepelt az okmányban és most hirtelen, de azonnal. de máris fontossá vált ezt korrigálni és új forgalmit kiállítani a hibás helyett.
Ezért köteleztek a forgalmi lecserélésére 15 napon belül. Nem azért, mert lejárt volna.
Ilyen esetben érvényes a veszélyhelyzetes rendelet? Mert ismereteim szerint a rendelet csak a LEJÁRT okmányokról rendelkezik, de az én esetem más, nem lejárásról vagy szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!