Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az idős szülővel csak az...

Ha az idős szülővel csak az egyik gyereke törődik akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

80 éves, magatehetetlen.

3 gyereke közül csak az egyik vigyáz rá. A másik kettő a telefont se veszi fel neki.

Sajnos 7/24-ben ellátásra szorul.

A másik kettő azt kéri h majd ha meghal szóljunk, hogy jöjjenek az örökségért meg adjuk el a lakást.

Kitől lehet segítséget kérni?

Lehet valamit tenni?

2021. márc. 18. 13:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
44%

Hagyjuk már ezt a sok "pedig jó szülő volt" szöveget, ezek a dolgok nem ilyen egyszerűek.

Az én két testvérem szerint is jó szülő volt az anyánk, pedig a fél gyerekkorunk azzal telt, hogy neki milyen sz*r élete van, mert fel kell nevelni minket, nyomorogtunk, folyton tiszta ideg volt és sokszor még a szobából sem lehetett előjönni és hozzá szólni, mert már őrjöngött. Bármiben más véleménye senkinek nem lehetett, barátaink nem lehettek, menni sehova nem mehettünk soha és hozzánk se jöhetett senki, totál kontroll alatt éltünk.

Kivéve az idősebb testvérem, ő kedvencként kivételes helyzetben volt, neki elnézett dolgokat és még a fenekét is kinyalta. Mondjuk ez a tesóm sem foglalkozik vele sok az felnőttként, de nem is utálja.

A kisebbik testvérem viszont máig otthon él 30 éves szűzként, soha nem voltak baráti vagy párkapcsolatai, teljes mértékben kontroll alatt áll még most is, anyánk mondja meg neki, mit tehet és, mit nem - na, hát szerinte is jó anya volt. Amúgy tuti ő fogja ápolni, hiszen egyértelműen sose fog elköltözni otthonról.

Én meg voltam az "örök lázadó", aki ennél normálisabb életre vágyott és láss csodát, hármunk közül tényleg egyedül nekem lett "normális" életem saját családdal, otthonnal, barátokkal, munkával. És pont én vagyok az, aki sosem tudna ilyen szülő lenni és nem is nyitom rá az ajtót egyikükre sem. Igaz, az örökség sem fog kelleni, megtarthatják.

A történetemmel csak arra akarok célozni, hogy ahol egy szülőre rá sem nyitja a saját gyereke az ajtót, ott sok kimondatlan dolog is lehet, amit mondjuk egy testvér nem úgy lát. De ettől még nem biztos, hogy azok a dolgok nem léteznek.

2021. márc. 18. 15:14
 22/23 anonim ***** válasza:
48%

21!

Nálunk a bátyó volt a kedvenc, a s×gge is ki volt nyalva. Jó anyja volt az anyósom. Az, hogy nem nyitja rá az ajtót csak annak köszönhető, hogy egomanias bunko a pasi . Ha kekl neki valami, tud jönni, ha nem kell, nem ér rá. Ennyi.

2021. márc. 18. 15:21
 23/23 anonim ***** válasza:
0%

Ha állandó ellátásra szorul akkor az allapota súlyos, otthonba be kellene tenni. Ott legalabb szakértő személyzet van , barmi van szakszerű ellátást kap.

A többi részt érdemes ügyvéddel megtárgyalni, mi itt hiába okoskodunk, minden körülményt nem tudunk. Lehet hogy eltartási lesz a megoldas.

2021. márc. 18. 15:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!