Egyik barátom 20 000 FT felett lopott, tehát szabálysértést követett el. Ma hallottam rádióban, hogy elzárással is büntethetik azokat az embereket akik lopnak. Nincs priusza, büntetlen előéletű, szerintetek lecsukhatják?
Amúgy egy nagy bevásárlóközpontból lopott, nem hinném, hogy egy kis besegítéssel, árufeltöltéssel ezt jóvá tudná tenni.
Amikor lebuktak nagyon megalázták őket az ott dolgozók.
"Csak egy pár üveg Becherovka-t, Kalinkát stb. loptak el, most komolyan lecsuknak valakit ezért????"
...és ezt te komolyan így meg mered kérdezni? Értem én, hogy a monitor mögött ülve nincs előttünk arcod, de bszki, magad előtt sincs? Még hogy ezért? Hallod öregem ha nem is lecsukni, de ha rajtam múlna, 1 hónapig a saját kezével kaparná a 4-es metró alagútját kényszermunkában, aztán megtudná, hogy mire való a keze, az fix.
Hihetetlen, hogy cigányosodik el a magyar, komolyan.
Ha ez az első ilyen eset, nincs priusza akkor valószínűleg felfüggesztett büntetést, vagy pénzbirságot (is) kap. És az okozott kárt meg kell téríteni. Én is üdvözlöm a BTK szigorítását, meggyőződésem, hogy komolyabb nevelő, elrettentő hatása lesz a büntetéseknek.
Ez nem megélhetési bűnözés, mert piákat lopott, nem kenyeret, vagy tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!