Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyik barátom 20 000 FT...

Egyik barátom 20 000 FT felett lopott, tehát szabálysértést követett el. Ma hallottam rádióban, hogy elzárással is büntethetik azokat az embereket akik lopnak. Nincs priusza, büntetlen előéletű, szerintetek lecsukhatják?

Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 09:40
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Amúgy egy nagy bevásárlóközpontból lopott, nem hinném, hogy egy kis besegítéssel, árufeltöltéssel ezt jóvá tudná tenni.

Amikor lebuktak nagyon megalázták őket az ott dolgozók.

2010. aug. 19. 10:04
 12/24 anonim ***** válasza:
52%
majd tanul belőle. még csak nem is kaját lopott, hanem piát. úgyhogy...
2010. aug. 19. 10:09
 13/24 anonim ***** válasza:
52%
a tolvaj bűnhődjön. (mégha meg is bírja a bolt a kárt)
2010. aug. 19. 10:12
 14/24 anonim ***** válasza:
52%
megérdemli. 20 évesen inkább dolgozzon/éljen szerényen, ne pedig lopjon a "barátod". igaz egy áruháznak meg se kottyan a hiány, de egy kisüzlet szerinted hogy bírná el a 20E ft bevételkiesést?
2010. aug. 19. 10:14
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"Csak egy pár üveg Becherovka-t, Kalinkát stb. loptak el, most komolyan lecsuknak valakit ezért????"

...és ezt te komolyan így meg mered kérdezni? Értem én, hogy a monitor mögött ülve nincs előttünk arcod, de bszki, magad előtt sincs? Még hogy ezért? Hallod öregem ha nem is lecsukni, de ha rajtam múlna, 1 hónapig a saját kezével kaparná a 4-es metró alagútját kényszermunkában, aztán megtudná, hogy mire való a keze, az fix.

Hihetetlen, hogy cigányosodik el a magyar, komolyan.

2010. aug. 19. 10:29
 16/24 anonim ***** válasza:
30%
utolsó, ne általánosíts kérlek:P
2010. aug. 19. 10:32
 17/24 anonim ***** válasza:
52%
lopott?? lopott.... akk bűnhődjön is!!! ha egy doboz gyufát lopna én akk is lelőném... mi az h lop?? azt mondod h inkább pénzbírsággal büntessék, szóval van pénze, akk mért nem bírta kifizetni??
2010. aug. 19. 10:46
 18/24 anonim válasza:
ügyes vagy:D azt tudod hogy ez az erkölcsi bizonyítványodba virítani fog:D vagy is remélem:D föleg ha ennyi esze van de ha véletlen lecsuknak bár nem hiszem a szappanra vigyázz :D
2010. aug. 19. 10:48
 19/24 anonim ***** válasza:

Ha ez az első ilyen eset, nincs priusza akkor valószínűleg felfüggesztett büntetést, vagy pénzbirságot (is) kap. És az okozott kárt meg kell téríteni. Én is üdvözlöm a BTK szigorítását, meggyőződésem, hogy komolyabb nevelő, elrettentő hatása lesz a büntetéseknek.

Ez nem megélhetési bűnözés, mert piákat lopott, nem kenyeret, vagy tejet.

2010. aug. 19. 11:10
 20/24 anonim ***** válasza:
Egyik barátom... Na persze. Tudjuk hogy te voltál az a szarka. Nemmered felvállalni magad a névtelen fórumon, ahol ráadásul a nicked se adod meg? Gyáva féreg.
2010. aug. 19. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!