A megörökölt (és leadózott) tulajdoni hányadom (lakóház 1/4) átruházható-e kiskorú gyermekem javára?
Figyelt kérdés
2021. márc. 11. 17:01
61/81 A kérdező kommentje:
Kedves 60-as!Ajánlom figyelmedbe a 44-est! :)
2021. márc. 11. 19:53
62/81 anonim válasza:
55- a nm árakról csak annyit, hogy ma mindenki annyit kér, amennyit akar. Ugyanazon házban,pesten két tök egyforma lakás nm ára 200 ezer ft-al tért el.Az egyik 700 000ft/ nm, a másik 900 000 ft /nm volt. Egyforma állapotuak.
63/81 anonim válasza:
Jó, akkor a kérdés már mindig az, mit ér a lányod egy negyed lakástulajdonnal, aminek csak a költségeit kell fizetni?
64/81 anonim válasza:
59- itt nem arról van szó, hogy a kérdező nem kapott észbe! Az az eljárás, hogy ha van vevő rá, akkor bármalyik örökös bejelentheti, hogy élne az elővásárlási jogával és a vevő által ajánlott áron meg veszi az ingatlant. Itt az a fura, hogy ez miért nem felel meg a többieknek????Mert valami sumákság van a dologban...
65/81 anonim válasza:
63- ha te szereted, ha átvernek, akkor majd hasonlü helyzetben add oda nekik nyugodtan a részedet.
66/81 anonim válasza:
De kérdező, közös tulajdonnál ez nem így működik. Ha a megkérdezésük és a beleegyezésük nélkül bármit csinálsz, nincs jogod utólag tartani a markod hogy fizessenek vagy felhánytorgatni.
Ahogy én látom, ti örököltetek egy régi kis házat. A másik két tulajban valószínűleg fel sem merült, hogy megtartjátok, szabadulni akarnak tőle, találtak is rá gyorsan vevőt, aki a te saját elmondásod szerint is reális árat fizetne a házért. Te nem mondtad nekik, hogy neked kellene ez a ház, hanem utólag kavarsz. Tesód neked is eladná most, csak szabaduljon. Unokatesód meg teljes joggal bizonytalan és bizalmatlan, hisz te voltál az aki bekavart.
Úgy nagyjából stimmel a sztori?
67/81 anonim válasza:
Jézus mennyi értetlen ember van...
68/81 anonim válasza:
De 65, a kérdező maga írta, hogy reálisnak tartja a vételárat. Hol itt az átverés? Miért fizetne valaki többet, ráadásul feketén, mint a "reális ár"? Hol ebben az üzlet?
69/81 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM 64-es!Dióhéjban ennyi a történet! (Amúgy mint már írtam) a testvérem beleegyezett közben.Ő nem is tudott arról h én is meg szeretném venni.A történethez igaz még az hozzátartozik,h ez az egész eladomnemadomkellnemmkell-dolog nincs még egy hetes.Ahogy megtudtam h eladó a ház (a "vevő" hívott telefonon és konkrétan leb@szott h mi az h nem megyek bele???Ismétlem:ADDIG NEM IS TUDTAM RÓLA!)Nah ekkor jeleztem az unokatesóm felé a vételi szándékomat
2021. márc. 11. 20:07
70/81 A kérdező kommentje:
66-os.Nem a markomat tartom.Pont h én nem.Azért köszi ha szted ez a sztori! :)
2021. márc. 11. 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!