A megörökölt (és leadózott) tulajdoni hányadom (lakóház 1/4) átruházható-e kiskorú gyermekem javára?
Figyelt kérdés
2021. márc. 11. 17:01
11/81 anonim válasza:
9: testvérekkel közös örökség? VAgy távolabbi rokonokkal?
Nem irigyellek...
12/81 anonim válasza:
Kérlek, írd ide, mi lesz a konkrét előnye a gyerekednek az életben azzal az egynegyed rész ingatlannal. Mi HASZNA lesz belőle. Azon kívül, hogy 4 másik családtaggal lesz kénytelen összezárva élni.
13/81 A kérdező kommentje:
Egy testvér (1/4) és egy unokatestvér (1/2) a további örökös.Én látom csak úgy h talán mégsem annyiért adnák el mint amit nekem mondtak? :D Mindig próbáltam becsületesen,emelt fővel élni.Segítettem nekik mindenben amiben tudtam.Ezért nem értem a hozzáállásukat.És ezért gondoltam úgy h akkor inkább legyen a lányomé.Amúgy is neki szántam volna!Én tudok várni 16 évet az eladással... :D
2021. márc. 11. 17:38
14/81 anonim válasza:
MI haszna lesz a lányodnak ebből? Olyan, mintha egy kétrészes melegítőt négy darabra vágnál, és az alsó rész egyik szárát nekiadnád, azzal, hogy így most már nem fog megfagyni.
15/81 anonim válasza:
12: miért kéne egy ingatlantulajdonban benne élni...????
Simán lehet olyan, hogy jó helyen lévő ház/lakás, ami mondjuk 16 év múlva sokszorosát fogja érni.... Majd akkor eladhatja az addigra nagykorúvá váló gyereke....
16/81 anonim válasza:
14: túlságosan nagy rajtad a szemellenző!
17/81 anonim válasza:
Kérdező, minden jótettnek megvan a maga büntetése...Egyébként elővásárlási jogod van, el kellene adják neked azért az árért. Kérdezz meg egy ügyvédet.
18/81 anonim válasza:
Elajándékozhatod, és ahhoz elővásárlási joga sincs a többi tulajdonosnak. De én is azt kérdezem, ebből mi haszna lesz? Ha most 2 éves, 16 év múlva ő fog ugyanezzel a problémával szembe nézni? Addig meg fizeted az ingatlanadót és a felújítás/fenntartás költségeit? Pontosabban: azok 1/4 részét? Mert a gyermeked - értelemszerűen - nem fogja tudni fizetni. Cserébe ráterhelhetik az ingatlan rá eső részére.
19/81 anonim válasza:
Szerintem a kkérdező ezzel akarja rávenni a társtulajokat, hogy mégiscsak adják el neki, mert ha nem, akkor min. 16 évig nem fogják tudni eladni.
20/81 A kérdező kommentje:
A felújítást amúgy saját magam végezném el.Ez a szakmám.DE itt igazából az elv és az ÉRTETLENSÉG!Miért kell a másikat megvezetni???Pláne családon belül...
2021. márc. 11. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!