Zajongó szomszéddal mit lehet tenni? Mindent szabad?
A rendörségen bejelentést teszel zajongás miatt - mindegy, hogy hétköznap vagy sem, nappal vagy éjszaka, olyan hangosnak nem szabad lennie, hogy a szomszédot zavarja - természetesen van egy hangerö-határ, ami mérvadó.
Ez alól a felújítás meg a kisgyereksírás kivétel, a felújításnál idöbeli korlátozás van, illetve vasárnap nem megengedett.
Ha bejelented a rendöségen, kijönnek és figyelmeztetik az illetöt. Ha újrakezdni vagy folytatja, újabb bejelentést teszek, a rendörök másodszor már megbüntetik és ha aznap 10-szer hívod ki öket, akkor egyrészt elég komoly büntetést kell fizetiük, másrészt eljárást indítanak ellene.
Amit NE csinálj, hogy te is elkezded öt zavarni - ugyanis amiatt meg téged büntethetnek meg és az nem mentség, hogy a másik kezdte!
Köszönöm szépen! Ment a zöld kéz!
Akkor vasárnap semilyen nagy bulit nem lehet csapni hangos zenével? Mert azt mondja, hogy bejelenti a rendőrségnél, hogy hangos lesz, és akkor nem lehet tenni semmit. Akkor valószínű, hogy ávert? Vagy bejelentéssel lehet vasárnap is zenét üvöltetni?
Engedélyt lehet kérni tudtom szerint, de meg kell indokolni, pl lakodalom vagy hasonló.
Csak úgy, hogy ö hangosan akar zenélni, arra nem adnak ilyet.
Azt kell csinálni, amit első írt. Saját történet évekkel ezelőttről. Harminc négyzetméteres lakásban harminc fős bulit tart. Éjjel kettőig türelmes voltam, utána jött a jard. Szóltak neki. Fél óra múlva még mindig csinálták. Megint kihívtam őket, rendőr kezébe nyomta a csekket, mondta, hogy buli off. Ki sem értek a rendőrök a folyosón, ugyanolyan hangosan folytatták. Rendőr "- Na jó!" felkiáltással visszafordul (nekem nem is kellett már szólni neki), közölte velük, hogy vagy oszolj, vagy mindenki elő lesz állítva. Oszoljt választották.
Emellett kérsz egy birtokvédelmet a jegyzőtől (3.000 forint illeték, azt hiszem), mellékelsz mellé esetleg CD lemezt a hangoskodásról, amint megkapod a birtokvédelmet, legközelebb, mikor kihívod a jardot, szépen benyögöd, hogy egyébként birtokvédelmet kaptál.
Rákerestem a neten, ez érdemi cikk:
Lakószobák lakóépületekben nappal 40 dB, éjjel 30 dB megengedett. Ha nálad ennél nagyobb a zaj a szomszéd hangos zenehallgatása miatt, akkor szabálysértő magatartást folytat.
Az 50 dB szerintem a kertben, utcán mért értékre vonatkozik. És ezek átlagos értékek, úgy tudom egy órás mérés történik a szabvány szerint. Ha kertvárosi rész, nem társasház, akkor ez lehet a mérvadó érték. De a gyakorlatban nem tudom, hogy járnak utána, hogy valóban történt-e csendháborítás. Nem végezhetnek minden egyes alkalommal mérést, amikor bejelentést teszel a rendőrségen vagy feljelented birtokvédelmi eljárásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!