Támogatnál egy olyan törvényt, hogy szülés után kötelezően legyen apasági DNS teszt?
Hogy egyértelmű legyen, tényleg fennáll a biológiai apaság.
Természetesen lenne lehetőség ezt visszautasítani bizonyos esetekben, ha mondjuk eleve donor spermával jött létre a terhesség, vagy egyéb hasonló, nem szokványos esetben.
De alapból kötelező lenne, hogy ebből ne később legyen probléma.
22: itt azért már súrolod a konteók határát. De ha ennyire elkalandozunk, akkor szerintem meg elkerülhetetlen lesz, hogy legyen ilyen nyilvántartás, meg sok egyéb olyan dolog, amit egy Black Mirror sorozatban láthattunk.
23: mondjuk elég nagy értelme lenne, hiszen, akkor ezeknél a személyeknél ajánlott lenne kontrollra járni, hogy időben észre vegyék.
Mondjuk abban igazuk van, hogy nem úgy kellene előadni, hogy gyanúsított vagy...meg abban is, hogy ha valaki nem bízik a párjában, halott a kapcsolat...
Tehát ez max akkor működne, ha a pároktól függetlenül kötelező lenne és ingyenes. Ha már ingyenes, sokaknak nem tetszik, akik mellette kampányolnak.
"itt azért már súrolod a konteók határát"
Nem súrolom, ez már most is lehetséges, gyógyszerészeti cégek vásárolják meg a családfakutatós DNS-cégek adatait stb. Gyorsan fejlődik a tudomány ezen része, így már most is problémásak az ilyen adatok nyilvánosságra kerülése, a jövőről ne is beszéljünk.
27
És akkor még a szervátültetésekhez szükséges szervek felkutatásához szükséges adatbázisól nem is beszéltünk.
27: szerintem ennyire ne vigyük el a beszélgetést. Itt már akkor az a kérdés felmerül, hogy maradjon-e ez a szektor magánkézben vagy állami monopólium legyen-e a jövőben. De ez már egy külön téma/kérdés
lehetne.
Nekem amúgy van DNS tesztem, amit leginkább a származás miatt csináltattam meg, de nincs bennem félelem a jövőt illetően.
29
Baj. Résen kell lenni, mert a rosszindulat/ingyenhaszonvágy mindig 2 lépéssel előrébb jár.
Sakkoznak velünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!