Magyarországon olyan szabdtéri helyen miért lesz kötelező maszkot hordani március 8-tól, ahol az adott személyen kívül senki se tartózkodik több kilométeren belül?
Tegnap voltam tanösvényen sétálni. Kb 4-5 kilométert sétáltam úgy, hogy kilométereken belül sehol senki nem volt látható rajtam kívül. (Egész jó volt a látási viszony az út során, mivel javarészt pusztaság volt, szórványosan fás területtel.)
Ilyen helyzetben minek lesz kötelező maszkot viselni? Kormányzati portálokon és a sajtóban nem találtam erre magyarázatot.
A drónnal felvételeket kellene készíteniük, majd azonosítani a rajta látható embert. Ágyúval verébre, erre nincs sem kapacitás, sem akarat.
Ha a szándékot elválasztjuk a prioritásoktól, akkor szerintem ez nem reális forgatókönyv. Maximum néhány küldetéstudatos, túlbuzgó "házmester" fogja megtenni, de azért a drónos emberazonosítás még nem az a fajta tevékenység, amit egy mezei csinovnyik el tud végezni.
Nálunk közterületen eddig is kötelező volt/lett volna, még akkor is ha üres volt az utca, kb csak a város főterén lett volna indokolt :D Szerencsére csak gyalogosnak kellet kerékpárosnak nem.
Szemüveg miatt problémás, szemüvegbe bepárásodik és nem láttok ha leveszem a szemüveget akkor meg azért nem láttok :D
Szabadtéri sporthoz nem kell. Szóval ülj biciklire, vagy futva közlekedj, akkor máris nem kell, ha egyedül teszed és tartod másoktól a távolságot! :)
Egyébként sajnos ha már kiteszed a kapud elé az utcára a lábad, már fel kell venni. De nyilván mindenki eldönti. Szerintem egy iszonyatos durva dolog, hisz már a friss levegőt is elveszik az embertől. Mert ott, ahol tényleg sok ember közlekedik, mint Pesten, ott oké, na, de egy 1000 lakosú faluban ugyan már... Egy teremtett lélek nincs az utcán rajtam kívül, mikor dolgozni megyek reggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!