Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogi lépéseket tehetek,...

Milyen jogi lépéseket tehetek, ha folyamatosan megbuktat a tanár ?

Figyelt kérdés
Diszlexiám van. Valamiért nem megy úgy a matek, ahogyan kellene. A problémám az, hogy szakmunkásképzőbe jelentkeztem és kijártam a háromévet, és a gyakorlati vizsgát is sikeresen letettem. Szóbeli nem volt a vírus miatt. Írásbelin, ahol a matek lényeges szerepet játszott, azonban nem engedtek át. Kétszer is megbukgattak. És ha harmadjára is megfognak nem lesz több esélyem attól az iskolától megkapni a szakmunkás bizonyítványt. De a nevetséges az egészben, hogy törvényileg nem kaphatok szakmaiszámítás alól felmentést( vagy is írásbeli alól sem ) De az a nevetséges, ha egy más cégnél tenném le a szakképesítést, akkor röpke kb kétszázezer - ötszázezerért, odaadnák úgy, hogy nem számít hogy nem menne a matek.(ezt onnan tudom hogy beszéltem emberekkel ez ügyben) Ez egy vicc! Nincs százezrem, sem a szüleimnek erre. Az iskola, ahol ingyenesen oda tudnák adni a szakot, nem adják oda mert nem megy a matek. Egy random cég mely tanfolyamot indít, matektudás nélkül, oda adná a szakot... Szóval én nem is értem... Nem gondolom hogy ezt a tanárok megtehetik az iskolában. Felmerül a korepetálás lehetősége, és el is fogok járni. De őszintén.. ha három év alatt + általános éveim alatt nem voltak képesek megtanítani a matekot, illetve én nem tudtam úgy elsajátítani a matekok, akkor mit érek el a korepetációval ? Ennél még az is jobb ha kirúgtak volna és nem hagyják kijárni a háromévet, és ha most megbuktatnak harmadjára is. Nem lesz szakmám, és oda lett három év.... Ezt megtehetik?

2021. febr. 18. 21:02
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
#17. Az anonitás érdekében megorizném milyen szakmára mentem. Azonban azt nem tudom hogy én nem árultam el a szakot, az hogyan nem teszi kerreké a szotrit ?
2021. febr. 19. 09:41
 22/54 A kérdező kommentje:
#18. Hát igen. Azt a személyt valszeg kirúgják ha nem felel meg az alkalmasságin..... Ha valakinek a matek nem megy azzal végig lehet vitetni három évet ?
2021. febr. 19. 09:43
 23/54 A kérdező kommentje:
Annyian írják hogy kellene ismerni a szakmát hogy ismerjék mennyire kell matek felmentés..stb stb. Azok nem értik a kérdést ? Van matek alól felmentésem. Mindig is volt. De szakmai számítás alól így írásbeli alól törvényileg nincs.
2021. febr. 19. 09:46
 24/54 anonim ***** válasza:
100%

Önigazolás önigazolás hátán...

Hát akkor tessék, tedd meg a jogi lépéseket.

Aztán lécci számolj be az eredményről! :-D

2021. febr. 19. 09:47
 25/54 A kérdező kommentje:
#24. Ismerem a saját történetem...
2021. febr. 19. 09:50
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ha pl villanyszerelő vagy és nem tudod kiszámolni mekkora biztosíték kell az régen rossz. Ha festő vagy és nem tudod kiszámolni mennyi festék kell az is gáz.

Ha burkoló vagy és nem tudod kiszámolni mennyi anyag kell, az is baj.

El pl műkörmös vagy és nem megy a matek azt mondom, hogy ám legyen.

2021. febr. 19. 09:52
 27/54 A kérdező kommentje:
De akkor miért nem rúgták ki ? Erre számtalan lehetőség is lett volna alkalmaságin és nem kell végig vitetni a diakal a 3 évet húgy aztán megbuktasák többször
2021. febr. 19. 09:55
 28/54 A kérdező kommentje:
Meg aztán nekem lehet írogatni mi mennyire gáz. Ha egy csomoan átcsúsznak a rostán azzal hogy fizetnek egy cégnek....
2021. febr. 19. 09:57
 29/54 anonim ***** válasza:
100%
Gyártsd csak az önigazolásokat...
2021. febr. 19. 10:00
 30/54 A kérdező kommentje:
Mit értesz önigazolás alatt ? Tán ha a diáknak nem megy valami 11 éve akkor azt simán akadály nélkül végig lehet vitetni vele ? És aztán a nagy vizsgán nem engedik át ? Hát még a a Nevelési tanácsadó akihez jártam azt mondta hogy ez embertelenség...
2021. febr. 19. 10:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!