Milyen jogi lépéseket tehetek, ha folyamatosan megbuktat a tanár ?
Ez esetben számold ki, hogy mekkora értékvesztést jelentene az oklevél hiánya, mennyibe kerülne ez a harmadik próbálkozás és mennyibe, hacsak megveszed egy cégtől.
Aztán ennek tükrében határozd meg, melyik jelentené a veszteségminimalizálást, vagy épp a maximális hasznot és dönts. A megadod információk birtokában csak ennyit tudok tanácsolni.
Igen, az fontos, hogy milyen szakmában dolgozna valaki számolási képtelenséggel.
Ha tényleg lehetne, rá kéne íratni a szakmunkás-bizonyítványra, hogy matematika felmentéssel érvényes.
Kérdező, a lényeget nem írtad, le hogy milyen szakmát tanulsz.
Azzal ne mentegesd magad, hogy lenne aki hajlandó pénzért csalni és hagyná, hogy valaki megvegye a szakképesítést úgy hogy valójában nem szerzi meg a szükséges tudást hozzá előtte. Éppen így a tanárodat, iskoládat ne hibáztasd amiatt, mert ők meg nem akarnak csalni.
Próbálj meg olyan megoldást keresni amivel te is meg tudod oldani a feladatodat. A diszlexia nem a számolásban hanem az olvasásban okoz nehézséget, egy diszlexiás lehet tökéletesen jó matekos. Abban kell neked segítség, hogy felolvassák a feladatot és szóban vagy részben szóban oldhasd meg, megmutatva hogy számolni, a feladatot elvégez ni képes vagy, csak az olvasással van gondod. A diszlexia nem egy szégyellni való dolog vagy egy betegség, az egy állapot, mint ahogy valaki balkezes vagy hogy színtévesztő.
Azonban a szakmádat ismernünk kellene hogy meg tudjuk ítélni mennyire fontos hozzá a matek. lehet hogy a gyakorlatot jól el tudtad sajátítani, de nyilván kell a matematika is hozzá, hogy valóban szakember lehess, ne csak egy betanított munkás aki megcsinálja amit a másik kiszámolt vagy kimért. Én vegyész vagyok és abban a szakmában a színlátás elengedhetetlen, aki színvak vagy színtévesztő azt elvileg nem is veszik fel. Az egyetemre azonban az egyik társam mégis bekerült színtévesztőként és 99%-ban tökéletesen el is tudott végezni minden feladatot. A maradék 1%-ban kellett segítséget kérnie tőlünk, a társaitól. Megcsinálta, mérnök lett és olyan állást keresett magának vegyészként ahol nem kellett ezekkel a színekkel foglalkoznia. De nálunk ez egy megoldható hiányosság volt, mert a modern berendezésekkel már színt is lehet mérni ha szükséges és a vegyiparhoz amúgy mindent meg tudott tanulni. Ha nálad a szakmádnál elengedhetetlen hogy számolni is tudjál, akkor az feltétel kell legyen a vizsgádhoz. A diszlexia nem, mert az olvasásban tud bárki segíteni ha kell, de az elvégzendő feladat utána a te felelősséged lesz.
Szóval mi a szakmád?
Én is kíváncsi vagyok, milyen szakmáról van szó!
Valami nem teljesen kerek ebben a sztoriban...
Arról persze nem is beszélve, hogy azonnal jogászkodással akarná megoldani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!