Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogi lépéseket tehetek,...

Milyen jogi lépéseket tehetek, ha folyamatosan megbuktat a tanár ?

Figyelt kérdés
Diszlexiám van. Valamiért nem megy úgy a matek, ahogyan kellene. A problémám az, hogy szakmunkásképzőbe jelentkeztem és kijártam a háromévet, és a gyakorlati vizsgát is sikeresen letettem. Szóbeli nem volt a vírus miatt. Írásbelin, ahol a matek lényeges szerepet játszott, azonban nem engedtek át. Kétszer is megbukgattak. És ha harmadjára is megfognak nem lesz több esélyem attól az iskolától megkapni a szakmunkás bizonyítványt. De a nevetséges az egészben, hogy törvényileg nem kaphatok szakmaiszámítás alól felmentést( vagy is írásbeli alól sem ) De az a nevetséges, ha egy más cégnél tenném le a szakképesítést, akkor röpke kb kétszázezer - ötszázezerért, odaadnák úgy, hogy nem számít hogy nem menne a matek.(ezt onnan tudom hogy beszéltem emberekkel ez ügyben) Ez egy vicc! Nincs százezrem, sem a szüleimnek erre. Az iskola, ahol ingyenesen oda tudnák adni a szakot, nem adják oda mert nem megy a matek. Egy random cég mely tanfolyamot indít, matektudás nélkül, oda adná a szakot... Szóval én nem is értem... Nem gondolom hogy ezt a tanárok megtehetik az iskolában. Felmerül a korepetálás lehetősége, és el is fogok járni. De őszintén.. ha három év alatt + általános éveim alatt nem voltak képesek megtanítani a matekot, illetve én nem tudtam úgy elsajátítani a matekok, akkor mit érek el a korepetációval ? Ennél még az is jobb ha kirúgtak volna és nem hagyják kijárni a háromévet, és ha most megbuktatnak harmadjára is. Nem lesz szakmám, és oda lett három év.... Ezt megtehetik?

2021. febr. 18. 21:02
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
89%
Ha diagnosztizált diszkalkuliás lennél, akkor lenne felmentésed...
2021. febr. 18. 21:05
 2/54 A kérdező kommentje:

Szóval mielőtt jönnének a kommentek hogy "jaj biztos nem akarnak rossz szakmunkást kinevelni"

Az olvassa el, még párszor a történetet. Mert a cégek oda adnák sok sok pénzért a szakot, úgy hogy valami nem megy benne....

2021. febr. 18. 21:06
 3/54 A kérdező kommentje:

Első.

Van róla papírom, de törvényileg nincs szakmaiszámítás alól ilyen felmentés.... nekem ezt mondták...

2021. febr. 18. 21:09
 4/54 A kérdező kommentje:
Rendes matekból volt is felmentésem.
2021. febr. 18. 21:09
 5/54 anonim ***** válasza:
92%

"Nem gondolom hogy ezt a tanárok megtehetik az iskolában."

Mármint elvárni azt, amit 3 év alatt el kellett volna sajátítani és kellene a szakmához? Kib*szás az élet, de nem kell hozzá bűnbakot keresni.

Igenis menj el korrepetációra és öld bele az energiát. Én is jártam és mérföldkővel többet segített, mint az intézményi óraleadás.

2021. febr. 18. 21:10
 6/54 A kérdező kommentje:
Figyelj. De ha kifizetek százezreket oda adják a szakot :D :D
2021. febr. 18. 21:12
 7/54 anonim ***** válasza:
100%

Illetve hogy szorosan válaszoljak is a kérdésre: Fordulhatsz az Ombudsmanhoz például.

Amiért a tanárok a papírforma szerint járnak el, őket pont hogy a jog védi. Velük kapcsolatban annyit kérhetsz, hogy független javítótanárt kérsz.

2021. febr. 18. 21:13
 8/54 A kérdező kommentje:
Természetesen befogok járni korepetációra. Csak nem tudom mit érek el vele. ha 11 év alatt eddig nem történt semmi
2021. febr. 18. 21:13
 9/54 anonim ***** válasza:
100%

"Figyelj. De ha kifizetek százezreket oda adják a szakot :D :D"

Én is ismerek ilyet én is végeztem szakképzést. De ugyanezek a cégek pedig nem is vennének fel téged. Az, hogy találsz olyanokat, akik anyagi haszonból elinflálják egy oklevél értékét, az róluk árulkodik, nem a szakmáról.

2021. febr. 18. 21:14
 10/54 A kérdező kommentje:
Az nem lényeg hogy kivenne fel, lehet az ember magán vállalkozó is. Sőt... azt sem mondtam egy szóval sem hogy a szakmában elakarok helyezkedni... de kitudja lehet :D Csak ha harmadjára is megbuktatnak, mert nem megy a matek, akkor kárba megy három év, ugy hogy bizonyítványt sem kaptam. De ha kifizetek súlyos összegeket másnak akkor igen....
2021. febr. 18. 21:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!