Ön kötelezővè tenné a koronavírus elleni vedőoltást?
És mikor kötelesség nekem, megvédeni téged ha te sem véded magad. Ne tőlem várd hogy majd én védjelek meg.
Ha véded magad akkor neked már jó. Engem meg nem kell megvédeni.
#31:
- Te Gazsi, miért vetted el a nagyobb rántotthúst?
- Miért, te melyiket vetted volna el?
- Hát a kisebbet.
- Ott van, bmeg.
Na ilyen a logikád.
De végül is nézhetem úgy is, ha én beoltatom magam, én védve vagyok, aki meg hülye, tőlem dobja fel a talpát.
Tudod mit?
Ne oltass.
Munkavédelem, biztonsági öv, bukósisak helyett is alkalmazható lenne a hulljon a férgese elv.
Egen. Csak az a baj, hogy az a hulló férgese marha nagy egészségügyi költséget jelent.
Vagyis a TE hülyeséged miatt a pénz nem mondjuk új gyógymódszerek fejlesztésére, új röntgengépek vásárlására megy, hanem a TE ápolásodra, mert "éltél a szabadságjogoddal".
Szerinted a bukó meg a biztonsági öv humánus indíttatás miatt kötelező? Nem. Azért, mert q drága, ha sok hülye kórházra, lerokkanás esetén életehosszú ápolásra szorul.
És azt is én fizetem a TB járulékommal.
Mert többe kerül, mint amennyit TE fizettél be életedben, tehát mások pénzét is szipkázod vele.
Úgyhogy de, van közöm, károm a hülyeségen.
Döntési szabadság.
Áhh.
Szerencsére láthatóan az oltottsági hajlam emelkedik, még nincs többségben az idiotizmus az országban.
"tegyük hozzá, hogy ez jogellenes"
Ez nem ennyire egyszerű.
Mondom, nagyon meg van borulva a mai gondolkodás a jogok és kötelességek viszonyáról.
Vicces egyébként, hogy pont a Momentum, aki amúgy állandóan mindenféle szabadságjog-sértéssel veri az asztalt...
Mindegy is, a politika céljai sose azok, aminek előadják.
Az a helyzet, hogy a mai demokrácia rengeteg olyan dologra hagy az emberek kezében döntési lehetőséget, aminek a felelős, objektív eldöntéséhez sem a megfelelő információval, sem esetleges szaktudással nem rendelkezik.
Általában elég ilyen helyzetekben a megfelelő tájékoztatás arról, hogy ha ezt teszed, annak ez a következménye, ha azt, annak az, tehát ajánljuk, hogy EZT tedd.
Sok esetben működik is.
De mindig van egy réteg, akinek a jogszabadság nem azt jelenti, hogy józan mérlegelés után eldöntöm, mit válasszak, általában elég a tudat a szabadsághoz, hogy a másikat is tehetném.
Nem, ennek a rétegnek a szabadság azt jelenti, hogy csak azért is az ellenkezőjét teszem az ajánlottnak, mert szabad.
És persze mindenki más megvezetett birka, aki nem ezt teszi.
Amíg az ilyen gondolkodás töredéknyi kisebbség, nincs is baj.
De jelen helyzetben ez a kockázat ennél nagyobb és a következmény is nyomósabb.
Szóval na, a demokrácia is kifejezetten tilt sok köz-, de csak önveszélyes dolgot is. Még a legliberálisabb is.
Alkalmi mérlegelés kérdése, mi az, aminek oda kell tartoznia.
És jelen szituációban a vakcinázás bizony, hogy ott billeg ezen a határon.
Én megelégszem AJÁNLOTT oltatással. HA a jelentős többséghez ez elég.
Ha nem és ellapulás helyett a pandémia tovább fajul, úgyis jönni fog a kötelező, akár tetszik, akár nem.
Dehogy billeg ez pont olyan dolog amit mindenki el tud dönteni. Az elutasitók többsége sem olyan hogy olvasottvalamitafacebúúkonésazazaigazság, hanem egyszerűen nincs rá szüksége és ezt eldöntötte.
Ha olyan országot akarsz ahol az általad leirt módszer van költözz Kínába.
"Dehogy billeg ez pont olyan dolog amit mindenki el tud dönteni."
Igen. Láthatóan mindenki pontosan fel tudja mérni a kockázati esélyeket. Fenét.
"hanem egyszerűen nincs rá szüksége és ezt eldöntötte"
Mi alapján?
Pont ami írtam, hiányos tudás és szubjektív vélemény alapján.
"Ha olyan országot akarsz ahol az általad leirt módszer van költözz Kínába."
Milyen leírt módszer?
Háttal ültél a kommentemnek olvasás helyett?
Nem írtam le semmiféle módszert.
Amúgy oké. Legyen döntési szabadság.
Egy kupac országban van kötelező védőoltás minden beutazónak, ilyen-olyan helyi fertőzések ellen.
Van választási lehetőséged. Ha nem akarod beoltatni magad, nem kell oda utazni és kész.
Ha zavar, hogy a Tescoban kameráznak, nem mész be és kész.
Itt is meg lehet hagyni a választási lehetőséget.
Nyilatkozz hivatalosan, hogy elutasítod a covid elleni oltást.
Nem kell oltatnod.
De ha egyértelműen covid okozta betegséged lesz, az ezzel járó egészségügyi költségeket NE FIZESSE a TB. Szépen számlázzák ki neked.
Megfelel?
Szabd döntés megvan.
Amúgy nem értem ott a ábrábann miért van a külföldre költözés után az hogy hazakölzözés és beoltják.
Akkor itt marad külföldön és nem oltják be. Szevasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!