Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feliratkozós szolgáltatásoknál...

Feliratkozós szolgáltatásoknál ez legális?

Figyelt kérdés

Megpróbálok rövid lenni, elő akartam fizetni egy igen drága informatikai szolgáltatásra mert kellett a cégnek, elő is fizettem rá, majd "cancel"-eltem a feliratkozást azonnal.

Azért csináltam mert ha valamit nem lehet egy hónapra megvenni hanem elmentik a fizetési módot hogy újra számlázzanak akkor én mindig így csinálom, ha kövi hónapban újra kell akkor majd újra előfizetek, így nem történik olyan hogy igazából már nem is kell de elfelejtettem cancel-ezni hó végén és újraszámlázott.

Na tehát megvettem, kb 30mp-múlva cancel és bankkártya eltávolít, majd próbálnám ki a szolgáltatást és semmi, "nincs aktív előfizetés". Gyakorlatilag kifizettem több mint 20 ezer fortintot arra hogy 30 másodpercig éljen az előfizetés, és egyszer sem használtam. Természetesen nincs refund.

Tehát kérdés, ha valamilyen szolgáltatást "cancel"-ezünk, akkor a már kifizetett hónapot jogosan elvehetik refund nélkül?

2021. febr. 7. 15:46
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Hát lehet hogy nem voltam rövid, elnézést.

Lehet mondani hogy miért nem vártam hó végéig a cancel-el, de ez eddig még soha nem fordult elő. Pl magánszemélyként van Geforce Now, Netflix, Ps Plus előfzetésem ahol mindig ezt szoktam alkalmazni, és csak akkor újítom meg ha tudom hogy az aktuális hónapban fogom használni. Pl Ps Plusom 1 évben csak kb 3-4 hónapig szokott lenni mert kevés a szabadidőm.

2021. febr. 7. 15:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűbb lenne, ha cancel helyett beírnál a naptáradban egy emlékeztetőt, hogy le kell mondani.

Az ügyfélszolgálatukat már kérdezted erről?

2021. febr. 7. 15:51
 3/14 A kérdező kommentje:

Kérdeztem, nem segítettek.

Mostmár megtörtént a "baj", inkább arra vagyok kíváncsi hogy legálisan történt-e ami történt.

Pl előfizetsz 1 újságot, majd lemondod az előfizetést, akkor nam kapsz újságot az rendben lenne? Se pénz se újság?

Csak ugye nálam picit több pénz veszett el mint egy újság ára...

2021. febr. 7. 15:53
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Igen ez így rendben van.
2021. febr. 7. 15:58
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy hónapot előre kifizettél, és így vetted meg, akkor azt meg kellene kapnod, de persze azzal, hogy lemondtad, mondhatják, hogy jelezted, hogy nincs szükséged a szolgáltatásra.

Valószínűleg ez ÁSZF függő. Ha abban benne van, hogy lemondás esetén egyből megszűnik a szolgáltatás, akkor így jártál. De olvasd el,hogy pontosan mit írnak, hátha az van benne, hogy a kifizetett hónap még jár, és akkor az orruk alá tolod.

2021. febr. 7. 16:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

De akkor vissza kéne fizetniük a hónap arányos részét, nem?

A fene se látott még olyat, hogy kifizetni engedik, de ha lemondod, akkor a kifizetett idő végéig sem biztosítják a szolgáltatást.

2021. febr. 7. 16:02
 7/14 A kérdező kommentje:

Szerintetek ha Paypalon nyomnék egy dispute-ot nyernék?

ÁSZF-be nincs benne amúgy.

2021. febr. 7. 16:03
 8/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Ha a szolgáltatásra nyomtad a cancelt, akkor teljesen jogos. Ha a fizetési módra, akkor nem. Nem tudom, hogy az adott helyen ez el van-e különítve. Amikre én fizetek elő, ott külön van és meg is értem, hogy melyik menüpont mit jelent. Magyarországon ez sokaknak magyarul sem megy, nemhogy "külföldiül".
2021. febr. 7. 16:06
 9/14 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem a fogyasztóvédelemhez fordulj. Vagy ügyvédhez, de az pénzbe kerül.

És rakj ki egy szép írást valahová a cég nevével, vagy keresd meg a Blikket, hogy más is megtudja, mekkora szemét banda ez.

2021. febr. 7. 16:07
 10/14 A kérdező kommentje:

Áh hülye vagyok ez nem is paypalos volt mert céges volt.

Max chargeback-et tudnék a banknál de az meg macerás.

2021. febr. 7. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!