Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Békülés után perelhet?

Békülés után perelhet?

Figyelt kérdés
Ismerősömmel volt egy kis összeveszés. Facebook rágalmazásért akart perelni egy posztom miatt. Letöröltem a posztot és közöltem neki, hogy sajnálom és nem szólt senki ellen sem. Ezt közöltem neki chat-en. A beszélgetésünk alatt kétszer is mondta, hogy nem haragszik. Én ezt békülésnek tekintem. Van olyan, hogy ezek után is perelhet?

2021. febr. 7. 07:47
 1/7 Molyember ***** válasza:
0%

Rossz kategória, ide kellett volna:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tini-parkapcsolatok

Nem, nem fog perelni, mert az összeveszés és békülés komolyságából arra lehet következtetni, hogy még a bíróság épületét sem találnátok meg.

2021. febr. 7. 07:55
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Nőj már fel végre.
2021. febr. 7. 08:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak érdeklődnék ez jogilag, hogy zajlik. Szóval ez perdöntő bizonyíték éenne, hogy többször is mondta nincs harag?
2021. febr. 7. 08:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Lenne
2021. febr. 7. 08:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy becsületsértésért akart perelni.
2021. febr. 7. 16:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Egy ügyvéd mit gondol erről?
2021. febr. 7. 20:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel kibékültetek, közölte többször, hogy nem haragszik, így nincs is mire feljelenteni téged. Kára nem keletkezett. Becsületsértés, rágalmazás nem jött lére, ha azt mondta, nincs harag felőle. Ha emiatt feljelentene használhatod a bíróságon ellene a leartakat felőle. Ebben az esetben nemcsak, hogy megnyérnéd a pert de te is feljelentheted hamis vádolással. Mindenképp ő járna rosszabbul. Hülye lenne így most már perelni.
2021. febr. 10. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!