Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nekem a bíróságon van...

Ha nekem a bíróságon van indítványom a bíróság felé, az ügyész beleszólhat-e?

Figyelt kérdés

Voltam multkor tárgyaláson és indítványokat, észrevételeket tehetek, melyeket teszek is.

Volt olyan, hogy indítványoztam valamit, az ügyész ezt követően felállt és mondta a bírónak, hogy "Tisztrlt Bírónő, értelmetlen a vádlott indítványa" Majd visszaűlt.

Hogy jön ahhoz, hogy a bírónőnek teszek indítványt és beleszól?

Közbeavatkozhat-e az ügyész, ha indítványokat, észrevételeket teszek a bírónak?

Mert nem az ügyésznek teszek indítványt, hanem a bíróságnak és, ha legközelebb ez előfordul, hogy a bírónak beszélek, de beleszól, akkor megkérhetem finoman, hogy legyenszíves a bíró felé tett indítványomba nem beleavatkozni?

2021. jan. 25. 13:12
 1/4 Fsms ***** válasza:

Az ügyész mondhat róla véleményt , de az indítványodat nem változtathatja meg.

Ellenérdekelt felek vagytok ahogy látom , te is ő is nyerni akar. Sajnos ez egy ilyen műfaj.

Másrészről te is támadhatod az ügyész indítványát .

2021. jan. 25. 13:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Úgylesz.
2021. jan. 25. 13:58
 3/4 A kérdező kommentje:

Viszont nem értem, hogy miért áll ki ilyen hevesen az ügyész, hogy nyerni akar.

Ha nem nyer, elbukja a vádat, akkor is uyanannyi a fizetése.

Szóval az ügyésznek mindegy, hogy elbukja-e vagy nem, csak kötelező ottlenni a tárgyáson, mert ha nem, akkor kirúgják. Ez csak a munkája.

2021. jan. 25. 14:02
 4/4 anonim ***** válasza:

"Szóval az ügyésznek mindegy, hogy elbukja-e vagy nem, "

Hiszed te.

LOL

2021. jan. 25. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!