Hogyan tudom megváltoztattatni a KRESZ-t? Mi a hivatalos útja? Népi kezdeményezés?
@10:53
A KRESZ nem törvény, hanem minisztériumi rendelet, egészen pontosan az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. A közlekedés jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik: [link]
A kérdés, a kérdező, a téma és a megvalósítás is marha nehéz ügy. Egyelőre nem tudom hova tenni, most ez túlbuzgóság, vagy mi volna? :D
"El szeretném érni, hogy több pontos is megváltoztassák/kiegészítség a KRESZ-t (minden helyzetben a vill.nak legyen elsőbbsége, a seb.-et jelentősen túllépő legyen minden esetben a hibás az elsőbbségi balesetekben, stb..."
Értem én, de ezt csak te akarod, meg még talán néhány ember, akit meggyőzöl, hogy ez így lenne a jó. De ha valakinek (akár a többségnek) nem tetszik, nem ért egyet, azzal mi van? Te elfogadtatod, 1 hónap múlva én töröltetem, vagy hogy? :D
Ehhez mi kevesek vagyunk (hála az égnek).
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:34
Az hogy ki van olyan pozícióban, ahol ilyen döntéseket hozhat, nem jelenti azt hogy ért is hozzá, sőt éppen Mo-n divat az, hogy olyanok kerülnek vezető pozícióba, akiknek gőzük sincs arról ami a feladatuk lenne. De még hat értenek is hozzá, kérdés hogy foglalkoznak-e a dologgal.
Lásd a most bekerült új pont a seb. meghatározásáról, hogy km/h-ban van megadva. De ehhez is precedens per kellett, hogy beleírják azt a kemény egy mondatot.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:21
Az a hülyeség a KRESZ-ben, hogy más által elkövetett szabálysértésre nem hivatkozhatsz. Ezt nem tarton fairnek. Több emberrel is beszéltem, és szinte mindenkinél volt már olyan, hogy valaki jött a védett úton olyan seb.-el, hogy lehetetlen lett volna elsőbbséget adni neki, mert olyan gyorsan jött. Ha nekimész Téged ítélnek el, őt meg csak sima gyorshajtásért. Ez igazságtalanság. Ezért szeretném bevezettetni ezt a szabályt. Nem tudom milyen lehetőség van erre. Ez nem olyan hogy tetszik nem tetszik, hanem a jelenlegi szabályozás jó magyar szokás szerint a bűnözőt védi. Ha bevezetnék sok vitás helyzetet le lehetne egyszerűsíteni (ki is volt a hibás) illetve még jobban elősegítené a gyorshajtás megakadályozását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!