Munkahelyen tilthatják-e a gáz-riasztó fegyver bevitelét, ha viselési engedélyellyel rendelkezem?
Két kérdésem lenne:
1. Ez mennyiben válasz a kérdező problémájára?
2. Ha a valódi fegyverhez megtévesztésig hassonlító gáz, risztó vagy játékpisztolyt fognak rád mi az első gondolatod?
11-re:
Lehet, hogy akkor és ott túlzásba estek a rendőrök. Pl. az őrizetbe vétel nekem (abszolút laikusnak) is túlzásnak tűnik.
De az, hogy házkutatást tartottak?
Nézd, attól, hogy neki volt egy engedéllyel tartott gázpisztolya, attól még durranthatott egy engedély nélkül tartott valódi lőfegyverrel is, és nyilván arról kötelességük volt meggyőződni a rendőröknek, hogy van-e a lakásában ilyen.
Amellett szerintem talán azért is lehet engedélyköteles, mert ha egy boltban, bankban valaki "fegyvernek látszó tárggyal" fenyegetődzik, hogy pénzt kapjon, akkor később, ha kiderül, hogy valószínűleg ilyen gázpisztolyt mutatott fel a bűnöző, könnyebb leellenőrizni az ilyennel rendelkezőket. Persze ehhez engedély helyett egy bejelentési kötelezettség is elég volna.
Emellett nem igazán értem, hogy miért kéne boldog-boldogtalannak (pláne gyereknek) gázpisztollyal rendelkeznie. Ez nem kell úgy a mindennapi élethez, mint egy konyhakés (amivel egyébként tényleg könnyen embert lehet ölni).
Nem akarlak meggyőzni, mert nem kell mindenről ugyanúgy vélekednie mindenkinek, de én örülök, ha minél kevesebb nagy hangerejű, ijesztegetésre alkalmas eszköz van a lakosság birtokában (petárdákat ugyanide értem).
Na akkor hivatalosan.
Megtilthatja a bevitelt.
DE! Ez esetben köteles gondoskodnia róla, hogy a portán, zárható tároló legyen, ahová leteheted, és kell kapnod róla papírt, és gondoskodni róla, hogy onnan csak te vehesd ki.
Na ezt nem fogja megoldani neked. TALÁN ha te veszel a portára tárolót...de...akkor meg az őrség nem megy majd bele, mert nem fogják vállalni a jogi/anyagi felelősséget.
(Van fémkereső? Ha nincs, bemész, be a fiókba/öltöző szekrénybe, oszt kész!)
16. vagyok.
KOMOLYAN!
Aki 0%-ra nyomott, írja már le, hogy miért? Tényleg érdekel!
Mert ez egy munkahely és nem egy olyan hely ahová random mehetnek be az emberek anélkül hogy ismeretük lenne arról mit szabad bevinni és mit nem.
A fegyverviselési engedély nem azt jelenti hogy az illető bárhova vihet fegyvert, hanem hogy amikor és ahol lehet fegyvert viselni, ott ő megteheti, mert neki ahhoz a fegyverhez van engedélye.
Tankkal sem mehetsz be, ahogy nem vihetsz be alkoholt sem egy rakás munkahelyre, vagy éppen nem viheted be magaddal a gyerekedet sem. Ilyenkor is köteles lenne a cég ezeknek az őrzéséhez, tárolásához megfelelő helyet biztosítani? Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!