Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » FÉG 61 átalakitva?

FÉG 61 átalakitva?

Figyelt kérdés
Mennyire megbizható? adnak rá viselésit? itt a link [link]

2020. júl. 16. 13:42
1 2
 1/14 árokpart ***** válasza:
71%
Teljesen jól működik. Az egyik legmegbízhatóbb magyar fegyver. Nekem szintén van egy élesből átalakított darabom és csak jót tudok róla mondani. Igen adnak rá viselésit, de minden gáz-riasztó pisztolyra adnak ami a papírja szerint jogilag annak minősül. 9mm-es titán patronnal használom, de a hagyományos 9mm-es P.A.K.-kal is működik rendesen működteti a szánját a gyengébb patron is.
2020. júl. 16. 14:25
 2/14 árokpart ***** válasza:
63%
Egyébként örülök, hogy a 61-es re pályázol, mert pont mostanában szeretném megvenni az ugyanott lévő R 59-est a Népköztársaság címeres szánú pisztolyt.
2020. júl. 16. 14:27
 3/14 A kérdező kommentje:
csak mert több feygvert néztem és ezek az átalakitottak elszoktak akadni és gondoltam egy olyanra hogy egy alfa vagy egy keseru pitbul mellé másodiknak hordanám magammal csak attól féltem nem adnak rá engedélyt igaz átalakitott de azért első ránésére meglepődik aki ránéz
2020. júl. 16. 14:28
 4/14 árokpart ***** válasza:
56%
Igen elő szokott fordulni az élesből átalakítottak esetében néha akadás. Méghozzá a cső elején lévő rugó miatt ami össze szokott szűkülni. Ezek valaha éles darabok voltak és erős rugót tettek bele nemcsak a szán siklásának funkciójából, hanem a stabilitás miatt is ugyanis egy 9mm -es Luger lőszer Parabellumok esetében vagy akár a 61-esek esetében a 9x18-as Makarov lőszer is elég erős lőszer amit éles verziójában használnak. Ha ezt a rugót kiveszed belőle és megmarad a sima rugó ami a szánsiklást biztosítja utána zökkenőmentesen fog sorozatban is működni a patronokkal.
2020. júl. 16. 14:43
 5/14 árokpart ***** válasza:
Engedély vonatkozásában meg szerencsére nálunk Magyarországon egyedi lehetőség az élesből átalakított fegyverek gáz-riasztó fegyverek tartásának és viselésének a lehetősége a nálunk működő átalakító műhelyek és kulturális hagyományaink miatt. Pl. Németországba már élesből átalakított darabot bevinni és tartani is tilos. Ugyanúgy Svájcban még úgy is, hogy náluk egyébként az éles lőfegyverek tartása engedélyezett.
2020. júl. 16. 14:46
 6/14 A kérdező kommentje:
Akkor hiába pl a szomszéd józsikának (csak egy példa) ilyen pa63 van csak éles de ha én papirral tudom bizonyitani (megazért nyomai is vannak ha át van alakitva) be viszek egy ilyet a rendőrsegre csak gázost a papirjaival és a dobozába akkor azt ugyan ugy le papirozzák mint egy alfa 030at?
2020. júl. 16. 14:52
 7/14 árokpart ***** válasza:
Pontosan ahogyan mondod. Igen lepapírozzák mivel így már nem lőfegyver hanem gáz és riasztó fegyver.
2020. júl. 16. 14:54
 8/14 árokpart ***** válasza:
Az erre vonatkozó igazolást a Polgári lőfegyvervizsgáló KFT adja ki, de ezt már az üzletben is ezzel a papírral kapod meg a pisztolyt meg a hozzá való MKH kártya igazolja.
2020. júl. 16. 14:56
 9/14 A kérdező kommentje:
Akkor Polgári lőfegyvervizsgáló KFT igen valami ilyesmire gondoltam hogy valami igazolás csak kell hogy nem éles de akkor erről adnak ott papirt
2020. júl. 16. 14:57
 10/14 árokpart ***** válasza:
A papíron pontosan fel van tüntetve, hogy éleslövedék gátlás biztosítva van, a megfelelő akasztók a csőben stb. A pisztolyon bármiféle változtatás szigorúan tilos jogilag és emellett veszélyes is. Ugyanis a fegyver fő alkatrészei eredeti, viszont bizonyos a fegyver működéséhez használt alkatrészek gyengítettebb anyagból vannak, hogy még csak véletlenül se tudja senki sem visszaalakítani élesre.
2020. júl. 16. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!