Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Páromnak van egy lánya az...

Páromnak van egy lánya az előző kapcsolatából akivel az anyja miatt nem tartja a kapcsolatot. Ha megszületik a közös babánk lehet kérni a gyerektartás csökkentését?

Figyelt kérdés
Jelenleg 30at utal, minimálbérre van bejelentve
2020. dec. 28. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%

érdemesebb ugyvéddel beszélnetek vagy a bíróságon nyílt napon, ha nincs rá pénzteket.

de azért tényleg fura hogy a pali hisztizik itt max 10 ezer forinton.

és igen, többen leírták, a törvény előtt minden gyermek egyenlő. remélem te többet keresel mint a párod.

2020. dec. 28. 18:32
 42/67 anonim ***** válasza:
100%

A jogban nincs de szemetek vagytok meg de rosszindulatuak hanem keményen jogok és kötelességek.

1. A párodnak KÖTELESSÉGE a gyermek költségeinek a felének a megtérítése, tehát az ex pl. a szemüveg árának a felét is megtéríttethetné vele mint nagyobb volumenű költség akkor is ha nincs külön szó erről a bírósági papírban mivel ha valamire nem térnek ki akkor automatikusan a rá vonatkozó törvény, rendelet, jogszabály lesz az érvényes. Ezek a költségek a 30 ezer felett vannak természetesen.

2. Az apukának JOGA van a látogatáshoz de ez nem kötelesség tehát ha ezt nem teszik neki lehetővé és o ezt a jogát semmilyen úton nem érvényesíti akkor azt úgy mondjuk, hogy nem élt a jogával.

3. A gyerektartas összegét a gyermek alapvető szükségleteire van szánva, tehát amíg van víz, villany, fűtés, ruha ami évszaknak megfelelő addig csak koholmány, hogy az ex másra költi a pénzt hiszen ezeket kifizette, ez az összeg másra nem elég de erre is csak nagyvonalakban.

4. Ha mégis igaz lenne akkor és ezt hangoztatjátok nem a csökkentést értitek el hanem a gyermek hozzátok helyezését.

5. Ha lemond róla is kötelessége a gyermektartást fizetni mivel csak a jogairól mondhat le a kötelességéről nem.

6. Ha ti nem minimálbéren éltek ténylegesen nem értek el csökkentést csak egy alapos NAV vizsgálatot.

2020. dec. 28. 20:29
 43/67 anonim ***** válasza:
100%
Szegény másik gyerkőc.
2020. dec. 29. 01:20
 44/67 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon csípem,hogy ennyire jártas vagy a jogban 42es,de pl már az első pont sántít, ugyanis úgy állapodtak meg annó a bíróságon, hogy a 30ezren felül a nő egy zsemlét nem követelhet. És ezt a bírónő mondta így ki. Jah és amúgy 20ezret akartak megítélni elsőre, csak az ex nem akarta elfogadni.
2020. dec. 29. 06:12
 45/67 anonim ***** válasza:
100%

Nem sántít itt semmi. Akkor el is mondtad a lényeget, külön kitértek rá. Oda is írtam akkor is ha nincs külön szó erről a bírósági papírban mivel ha valamire nem térnek ki akkor automatikusan a rá vonatkozó törvény, rendelet, jogszabály lesz az érvényes.

Itt kitértek rá külön, így értelem szeruen ez lesz az irányadó amit beleírtatok. Az hogy az ex ebbe belement egy jó ügyvéd hiánya volt de ez már a múlt. Viszont azt gondold át, hogy te magad mondtad, hogy 20 lett volna csak az ex nem ment bele. Most miért menne bele?

2020. dec. 29. 08:52
 46/67 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig nagyon röhögök az ilyen kérdéseken. A pasi beadta az új csajnak, hogy az ex egy boszorkány és a gyerek éhezik meg fázik, de nem megy meglátogatni sem, mert nem engedi a boszorkány. Nem tud a közös gyerekre sem pénzt adni, mert ugye az exnek rengeteget kell fizetni. Az új csaj meg beveszi ezt a baromságot, még el is tartja a léhűtő apukát, mert szereeeeelmessss.... egészen addig, amíg apuka nem lép le a következő csajhoz és csinál annak is egy puját és kezdi előlről az élősködést
2020. dec. 29. 09:07
 47/67 A kérdező kommentje:
46os ez szép és jó elgondolás lenne, ha nem lettem volna ott minden egyes alkalommal mikor ment a gyerekért. Ez ex meg előszeretettel támadott be nem egyszer engem is. Hallottam 2 éven keresztül minden egyes vitát, minden egyes telefonbeszélgetést, sőt a pikantériája a sztorinak hogy időközben nem egyszer előkerült a kisasszony nem egy ismerőse (hozzáteszem volt köztük állítólagos barátnője is) akik ugyanolyan szépeket meséltek róla. Szóval akár hiszed akár nem nem egy naív 20on éves kislány vagyok és én is tudom hogy minden éremnek 2 oldala van, de itt láttam több oldalt is, nem csak 2t.
2020. dec. 29. 09:24
 48/67 anonim ***** válasza:
100%
Ok, de.mi köze ennek a gyerektartáshoz, az a 10 ezer forint tényleg földhöz vág titeket, mert többet biztos nem engednek el. Megéri akkor egy ilyen borzalmas exxel vitatkozni megint?
2020. dec. 29. 09:27
 49/67 anonim ***** válasza:
100%
Hát persze, a gyerek anyja maga a megtestesült sátán (ráadásul mindenki szerint), de apuka mégis tudta szeretni valamikor. Mégis csinált neki gyereket. Jaj, hagyjuk már.
2020. dec. 29. 09:39
 50/67 A kérdező kommentje:
Fiatal volt és idióta. Már akkor mondta neki mindenki hogy nem kellene, de mivel a csaj nem néz ki rosszul gondolom 20on pár évesen csak ez számított. A 10ezer meg nem vág földhöz minket, csak igazságtalannak tartom hogy a párom fizeti neki a 30 ezret x éven keresztül, cserébe nem láthatja a gyereket. És most ne gyertek azzal hogy jelenteni kell, stb, mert max annyit el lehetne érni hogy mehet a gyerekért, de a nő ugyanúgy cirkuszolna
2020. dec. 29. 09:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!