Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki újratölti a videót...

Ha valaki újratölti a videót akkor nem az újratöltőt hanem a készítőt vonják újra felelősségre?

Figyelt kérdés

Csak érdekel, nem megtörtént dolog, egyszer olvastam hasonlót.

Tehát ha valakiről feltesznek a youtube-ra egy videót, majd feljelentik, akkor nyilván a feltöltőt kötelezik arra hogy szedje le. Eddig oké, de ha valaki újratölti akkor tényleg nem az újratöltőt hanem a készítőt vonják felelősségre és büntetik meg azért, mert nem tudja leszedni azt, amit nem ő tett fel? Olyat is olvastam hogy pár száz forint sérelemdíjat kell fizetni minden nap amíg nem törlődik, és hát lehet hogy sose fog.

2020. dec. 26. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Volt az a mészárlásos video a mecsetben. Úgy tudom azért lecsuktak valakit csak azért mert feltöltötte valahová, pedig ugye tudjuk, hogy nem ő készítette. A készítő maga a mészáros volt, ez a másik ember csak neten találta. Csupán a feltöltésért csukták le.
2020. dec. 26. 19:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha jogvédett vagy tiltott tartalom, akkor a feltöltőt gond nélkül büntethetik. Nem a készítőt fogják 20x megbüntetni hanem a feltötlőt. Videót készíteni nem tilos, azért sehol nem büntetnek. Ha illegális, büntetendő dolgot rögzít valaki, úgy, hogy részt vesz benne, akkor nem a videó készítéséért büntetik meg, hanem bűnrészességért. Ha valaki illegális videót tölt fel, akkor nem azért büntetik meg, mert részt vett abban ami a videón szerepel, hanem azért, mert feltöltötte. Ha a készítő és a feltöltő ugyanaz, akkor mindkettőért megbüntetik, ha nem ugyanaz, akkor csak az egyikért, attól függ melyiket követi el.
2020. dec. 26. 20:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Tehát amit olvastam az hülyeség, ha valaki újratölti akkor nem a készítőt büntetik meg x alkalommal. Köszi.
2020. dec. 26. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!