Több tulajdonosú lakás esetében ki adhat be lakáskiüritési pert? Egy tulajdonos is önállóan vagy csak minden tulajdonos együttesen?
Figyelt kérdés
4en vagyunk testvérek, tulajdonosok egy örökölt lakásba. 3 testvér mint többségi tulajdonosú akarat, szótöbbséggel kiadják a lakást bérlőknek.Állitólag fizetnek is.
Én ezt nem akarom,igy se használni, se eladni nem tudjuk. Indithatok lakáskiüritési pert egyedül, vagy el kell türnöm hogy nem juthatok a lakáshoz vagy az értékéhez? Negyed rész lakbér nulla összeg ( ráadásul meg se kapom, tudom fizetési meghagyás, stb. ne kanyarodjunk el) a vételi árhoz képest. Havi néhány ezer ft kontra pár millió egyben. De a lakhatásomat se tudom megoldani a lakbér részből. Kérhetek kártéritést hogy papiron hiába van a tulajdonom, gyakorlatban semmit nem tudok csinálni vele a többi testvérem tulajdonos társ döntése miatt?
2020. dec. 24. 14:33
1/1 anonim válasza:
Közös tulajdon megszüntetése. Senki sem jár vele jól, de legalább lehet acsarkodni egymással évekig a bíróságon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!