Van 1/2 részem egy házban. A másik tulajdonos nem hajlandó eladni, nem hajlandó kifizetni engem, viszont igényt tart a házra.(Nem lakik benne). Mit tehetek?
A ház nincsen kifűtve, amortizálódik, szeretném megkapni a részemet, amíg még értékes. Nem hajlandó belemenni, hogy eladjuk. Viszont engem nem fizet ki belőle. Kulcsom sincsen a házhoz. Hogyan tudom jogi útra TERELNI? kÖTELEZHETIK AZ ELADÁSRA, HA NEM TUD KIFIZETNI? VAGY ÁRULHATOM A SAJÁT RÉSZEMET? MEG KELL OSZTANI MEG FELBECSÜLTETNI?
Valaki segítsen, aki tulajdonjogban jártas!
"Közös tulajdon megszüntetése" tárgyában pert kell indítani a másik tulajdonos ellen. A bíró meg fog kérdezni mindkettőtöket, hogy meg szeretnétek-e venni a másik részét. Ha mindketten nemmel feleltek, akkor azt a döntést fogja hozni, hogy el kell adni a házat, a pénzt meg el kell felezni. Nyilván az eladást neked kell intézni, mert a másik féltől hiába várod. De neki kötelező aláírnia az eladást, ha ő nem veszi meg tőled, mivel ő nem rendelkezhet a te tulajdonod felett, nem kényszeríthet téged a tulajdonrészed megtartására.
Mindenképpen ügyvéd kell hozzá, szóval ő majd elmagyarázza a részleteket.
Az első lépés valószínűleg az lesz, hogy ír egy hivatalos felszólító levelet a másiknak, hogy vagy vegye meg a részedet, vagy járuljon hozzá az eladáshoz, különben pert fogtok ellene indítani, ami neki a levélben részletezett sok-sok pénzébe fog kerülni. A költségek emlegetése hatékony szokott lenni a fafejű emberek esetében is, és ha duzzogva is, de beleegyeznek a tisztességes megoldásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!