Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy menetrend szerint közleked...

Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz menetokmánya közokirat vagy magánokirat?

Figyelt kérdés
2020. dec. 22. 23:21
A kérdező szavazást indított:
Közokirat
Magánokirat
13 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Hatóság állítja ki = közokirat
2020. dec. 22. 23:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Egy BKV busz menetlevelét melyik hatóság állítja ki?

Köszi a választ!

2020. dec. 22. 23:35
 3/8 anonim ***** válasza:
41%
#1 A te személyi igazolványodat is hatóság állítja ki, meg minden más iratot is, ettől pont nem lesz közirat.
2020. dec. 23. 00:44
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Egyeském nem hatóság állítja ki, sőt megnézni sem szokta egy hatóság sem. Lehet hogy nem olyan kérdésre kéne válaszolnod amiről fogalmad sincs.
2020. dec. 23. 00:52
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Magánokiratnak minősül.

"Magánokirat minden olyan okirat, amely nem rendelkezik a közokirat kellékeivel. Magánokirat esetében hiányzik a közhitelesség; a magánokiratok ugyanis nem bizonyítják, hogy tartalmuk megegyezik a valósággal"

2020. dec. 23. 00:56
 6/8 anonim ***** válasza:

#3 tévedés, Félreolvastam a szöveget, már mennem kellene inkább aludni.

Magánokirat, mert nem hivatal vagy közigazgatási szerv állította ki, hanem az aki a járművet vezette.

2020. dec. 23. 00:58
 7/8 anonim ***** válasza:
74%

Én ugyan nem buszvezető, hanem nemzetközi teheres vagyok és a határátlépéseket kell feltüntetnem, de van mikor utólag írom be és csak saccolom az időpontot. Olyan is volt hogy előre írtam, aztán útlezárás miatt kerülnöm kellett, tehát a km óra állásnak köze nem volt a valósághoz.

Az irománynak meg a közokirathoz nincs semmi köze. Csak ide szetetnek olyanok is válaszolni, akik még magát a kérdést sem értik. Ezért vezet most a szavazásodban a közokirat. :)

2020. dec. 23. 01:04
 8/8 anonim ***** válasza:
66%
Nem az oldalt kívánom ezzel leminősíteni, de megfigyeltem hogy általában nem az a helyes válasz amit a többség leír vagy amire szavaz. Sokkal több az olyan válaszoló, aki egyáltalán nincs is képben, egyszerűen csak ellenállhatatlan késztetést érez, hogy arra is válaszoljon amire nem tud.
2020. dec. 23. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!