Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz menetokmánya közokirat vagy magánokirat?
Egy BKV busz menetlevelét melyik hatóság állítja ki?
Köszi a választ!
Magánokiratnak minősül.
"Magánokirat minden olyan okirat, amely nem rendelkezik a közokirat kellékeivel. Magánokirat esetében hiányzik a közhitelesség; a magánokiratok ugyanis nem bizonyítják, hogy tartalmuk megegyezik a valósággal"
#3 tévedés, Félreolvastam a szöveget, már mennem kellene inkább aludni.
Magánokirat, mert nem hivatal vagy közigazgatási szerv állította ki, hanem az aki a járművet vezette.
Én ugyan nem buszvezető, hanem nemzetközi teheres vagyok és a határátlépéseket kell feltüntetnem, de van mikor utólag írom be és csak saccolom az időpontot. Olyan is volt hogy előre írtam, aztán útlezárás miatt kerülnöm kellett, tehát a km óra állásnak köze nem volt a valósághoz.
Az irománynak meg a közokirathoz nincs semmi köze. Csak ide szetetnek olyanok is válaszolni, akik még magát a kérdést sem értik. Ezért vezet most a szavazásodban a közokirat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!