Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jó estét! Valóban megszegtem...

Jó estét! Valóban megszegtem a kijárási tilalmat?

Figyelt kérdés
Tegnap este jókora csőtörésünk volt, gyakorlatilag a fél lakótelep víz nélkül maradt. Én ezt vészhelyzetnek gondoltam, ezért este fél 10 körül kiugrottam a helyszínre informálódni - pár méterre tőlünk voltak a munkálatok. Az egész nem tartott 3 percig... Fel is tettem az infót a netre segítségképpen a helyi csoportnak, de egy "kedves" ismerős nekiállt kukacoskodni, hogy miért sértettem meg a tilalmat? Mármost: ilyen esetben feljelenthetnek? Tényleg csak kíváncsi vagyok... És mennyi a büntetés amúgy? Köszönöm a segítséget!
2020. dec. 19. 23:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem mert megbüntetnek több helyen posztolnak ilyenről, 50-150ezer körüli csekkek. Bár ne lenne igaz. Egyedül ment pl rokonának vitt gyógyszert megbüntették.
2020. dec. 23. 12:50
 12/16 hosszúhajú ***** válasza:

ha valakit érint az hogy víz nélkül marad az szerintem nem létezik hogy ne lenne nyomós ok. az alapvető közművesített cuccok az létszükséglet: víz gáz villany...

ha egy rendőrnek elmondanád hogy esélyes volt hogy víz nélkül maradsz, nem létezik hogy azt mondaná, hogy az nem létszükséglet. ez egyébként abból is megmutatkozik, hogy meg is jelentek a szakemberek. ebből indulj ki. ha a tilalom alatt igen is szakembereket hívtak, mert nem ért rá reggelig, ez pont mutatja hogy JOGOS volt az érdeklődésed lesz e vized. ha indokolatlan lett volna, a szakemberek vártak volna.

2021. jan. 3. 00:46
 13/16 hosszúhajú ***** válasza:
100%
előző vagyok. de egyébként az a tapasztalatom hogy mivel nincs írásban rögzítve mi számít annak mi nem, ezért egyéni megítélés alá esik - fontos hogy kit fogsz ki, milyen embert. az írásban nem rögzített cuccoknál gyakran van így - ezért van sok per... - ez egyébként jó hivatkozási alap is lehet....
2021. jan. 3. 00:49
 14/16 anonim ***** válasza:
Pontosan, és mivel mindenki mondhatja azt amit szoktak, hogy "jáj ne tudd meg mennyi KIFOGÁS-t hallgattak már a rendőrök meg sztorikat", aztán a tiédre is rámondják kifogás, meg sztori, aztán esedezhetsz a jóindulatukért, kutyába kell lemenni lassan. Már a jogos dolgokra is mint kifogás tekinthetnek, és ez tarthatatlan. Módosítani kellene ezt a ......
2021. jan. 3. 01:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Azt nem értem ha a bulikára fogják az egészet, miért nem szondáztatnak embereket 8 után a taxikban, utcán, bárhol, a "bulika" alkohollal jár együtt, ki tudnák szűrni azt amit akarnak. A normális emberek meg pl pár szomszéd egész napos szemétégetése után mire végre kitisztul az utca levegője, kimehetnének járni egyet este, vagy hazamehetnének később a közeli családtagtól békésen.

Így csak azt érik el hogy minden "bulika" amit annyira el akarnak kerülni, ottalvós. Most ezzel sokat nem tettek a vírusvédelemért.

2021. jan. 3. 01:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Tényleg, csak kíváncsi volt. És köszönöm a válaszokat!
2021. jan. 3. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!