Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérhetek-e pénzt egy saját...

Kérhetek-e pénzt egy saját készítésű digitális fotóért egy utazási irodától, és ha igen, mennyit?

Figyelt kérdés
Kaptem egy e-mailt egy német utazási irodától, hogy megtetszett az egyik képem, és szeretnék elkérni, mert a képen szereplő közlekedési eszközzel ők utazásokat bonyolítanak, és nekik nincs ilyen jó képük erről a dologról. Cserébe belinkelik az oldalam. Én viszont úgy gondolom, hogy ha egy haszonszerzés céljábóli illusztrációnak akarják felhasználni, azért megillet a jogdíj, mert más dolog, ha egy fanatikus rajongó kéri el a saját non-profit honlapjára, ez viszont egy húsvér cég. És én nem sokra megyek, ha tőlük jön rám egy link, mert az én honlapom nem annyira érdekes, csak vannak fent képek, és ennyi. Kérhetek ezért valamit? Mennyit, ha igen? Kell belőle adózni? Nyilván nekem fel se tűnne, ha fogná és lementené, így viszont, ha lehet érte valamit kérni, miért hagynám ezt ki?
2010. aug. 11. 19:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Akkor szedd le azt a fotod ha kint van,de lehet már le is mentették.Akkor viszont baszhatod.Szerintem lazán kérj pénzt,egy probát megér,ugyse látod öket soha többet.
2010. aug. 11. 19:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Kérj egy 5ezrest, aztán kész. Különben meg feljelentheted őket ha lelopják a képedet :)
2010. aug. 11. 20:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne számíts nagy összegre.

Ha komolyabb értékre méltatnák, előbb valamilyen bartel ajánlatuk lenne, mint pl. a link volt.

Max. ingyen utazás, ami nekik nem kerül pénzbe.

2010. aug. 11. 20:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Ők megtették az ajánlatot.. Ha akarod elfogadod, ha akarod nem. Lehet ha pénzt kérsz, akkor nem lesz üzlet.

Azért az nem rossz reklám, ha neved kikerül egy iroda kapcsán a hálóra.

Inkább azon gondolkozz, mit tudsz kihozni az eredeti ajánlatból.

2010. aug. 11. 20:17
 5/6 anonim ***** válasza:
egyetértek az utolsóval, amennyi pénzt esetlegesen kapnál (nem hinném, hogy fizetnének) abból nem mész sokra, de ha mondjuk jópár ember rákattint a honlapodra és esetleg megtetszik valaki másnak is a munkád lehet jó üzlet is lehet belőle.bár ha nagyon a pénz kell , írd meg nekik, hogy pénzért megkaphatják.
2010. aug. 11. 20:40
 6/6 anonim ***** válasza:

nézd meg mennyit kérnek egy-egy képért a fotókat áruló ügynökségek

szerintem nyugodtan kérhetsz akár 50-100 eurot is

2010. aug. 14. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!