Miért van az, hogy akik utálják az amerikaiakat azok ugyanúgy néznek amerikai filmet, hallgatnak amerikai zenét, játszanak amerikai készítésű játékokkal?
Mert a sugárzott filmek nagy része amerikai, így nehéz kikerülni. Egyébként nem Amerikát utálják, hanem "Magyarországot", amiért válogatás nélkül veszi át az összes amerikai terméket, míg a magyar termékekre nem fordít elég energiát. Ugye importálni egyszerűbb a középszerűt, mint megalkotni valami kiemelkedőt itthon.
Érdekes, régen tudtak a magyarok filmet csinálni, ma már a magyar filmipar a C kategóriás amerikai utánzatok szintjére süllyedtek. A zenében még egy fokkal jobban állunk. Játékokat nem csinálnak eleget, de van néhány magyar játék, ami nagy sikert aratott világszerte. Persze a letöltögetés, ami rossz egy amerikai cégnek, az a halállal egyenlő egy kis magyar programozócsapatnak, tehát nem éri meg nekik játékot csinálni. Marad az, hogy a több pénz diktálja a piacot, márpedig a tengerentúlon pénz az van, így eláraszthatják a piacot mindenfélével. Sajnos a jó minőség mellett többségben van a szemét is, ezt kell kiszűrni, hogy a vevő nehezen szerzett pénzét ne szedhessék el középszerű alkotásokkal.
Tehát Amerikára maximum irigykednek, mert ott annyival több a lehetőség a halandó ember számára is.
1. A filmipar nemzetközi, nem nagyon találsz már olyan filmalkotást, amit kizárólag egy ország csinál. (ugyanakkor van kapcsológomb, csak nem mindenki használja...)
Kíváncsi leszek az érintettek válaszára, mert ott tart a világ, hogy a határokat lassan el kéne felejteni.
Véleményem szerint attól még, hogy megvetem az amerikai átlagember mentalitását és világnézetét, a hivatalos politikájukat (bár mostanában az már javul), stb. attól még nyugodtan használhatok amerikai termékeket, megnézhetek kivételesen jó amerikai filmet, stb. Szóval nem értem az egészet.
A kérdés eleve feltételez valami olyan elvi alapon nyugvó ellentétet, ami csak a kérdező fejében létezik, a valóságban nem.
Mert ez csak "divat", hogy utálják az amerikaiakat. Így nem kell szembenézni önmagunkkal.
Érdekes, mindenki azzal jön, hogy csak szemét meg szenny. Ellenben ha belegondolunk, kiemelkedő művészeink, tudósaink igen jelentős részét például nem hagytuk Magyarországon kibontakozni, és sokan ki kellett vándoroljanak az USÁba, mert ott támogatták a munkásságukat.
Szerintem a zenében is simán alkotnak olyan jót, csak legfeljebb nem jut el ide, nekem az egyik kedvenc énekesnőm pont egy olyan amerikai, akit nálunk nem is ismernek, prdig nagyon szépen, ízlésesen énekel.
Valójában semmi nincs, ami miatt lenézhetnénk az Egyesült Államokat. Ma a magyar fiatalok is a mekiben esznek, élethosszig tartó, mély barátságok helyett felületes kapcsolataik vannak, ha meglátják a nyers húst, irtóznak tőle, stb. Minden amit mondunk az amerikaiakra, ugyanúgy igaz a magyarokra is.
A kérdés jó!
Én az USA nemzetközi politikáját utálom nagyon. Végső soron megértem őket, mert azt az életszínvonalat másképp nehezen lehetne megteremteni.
De szeretem a nigger rappet, a közlekedési moráljuk nagyon jó (aki járt Illinois-ban, Chicago, Out park, vagy New Yorkban az tudja miről beszélek), szólásszabadság tényleg világszinten első, all you can eat:), stb...
A filmeket Én pedig kiválogatom. Valóban a legtöbb sorozat az amcsi amit nézek: Dexter, Gyilkos Elmék, Agymenők, A rejtély, SG, Maffiózók, Kemény zsaruk, OZ... stb.
Ki kell szűrni mindig ami jó és csak azzal foglalkozni! Ezért se utálom a romákat teljes szívből, csak 1-2 rossz tulajdonságuk nem teszik és így vagyok az USA-val is.
"Z"
"Érdekes, régen tudtak a magyarok filmet csinálni"
Csak erre reagálnék, a kérdésre nem. Nem tudtak. Hasonlíts össze egy 70-es évekbeli magyar filmet egy amerikaival. Ég és föld, ahogy ma is. A különbség, hogy akkor nem nyomatták az amerikait, így ha ló nincs, jó a szamás is elven nézték a magyart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!