Meddig fognak tartani a Covid miatti korlátozások ? Meddig kell maszkot hordani, mikor mehetünk újra színházba, moziba, koncertre, utazni külföldre érdemes-e, ha nincsenek nyitva a nevezetességek ? Meddig marad a távoktatás?
Éppen nemrég számolgattuk cégben statisztika alapján mi várható, uncsiztunk.
Még csak a platónál sem tart a járvány, illetve ha igen, akkor is a legeslegelején. Se itt, se Európában. Legkorábban január végén - február elején körül már várható javulás, és tavaszra szépen lassan visszatérhet az élet a kerékvágásba. Nyílván, a vakcina is beleszólhat a dolgokba, de tavaszig nem lesz beoltva túl sok ember, csak a nagyon veszélyeztett csoportok.
Szerintem Magyarországon márciusra át lesz oltva a lakosság. Utána, ha nem is azonnal mindent, de fokozatosan fel fogják oldani a korlátozásokat.
Én abban bízom, hogy jövő nyáron már minden korlátozás nélkül lehet pl. lakodalmat tartani, fesztiválokat rendezni stb. És tavasszal végleg letehetjük a maszkot is, véget érnek a kijárási korlátozások 20-05 óra között. És nagyon remélem, hogy azzal együtt véget ér a rendkívüli jogrend időszaka is, és a katonák az utcákról és a kórházakból visszatérnek a laktanyákba.
Talán a kórházak, idős otthonok látogatási tilalmát fogják jóval később, és csak fokozatosan feloldani. El tudom képzelni, hogy ezeken a helyeken a látogatóknak hosszú távon megmarad a maszkviselési kötelezettsége, ill. kint maradnak a kézfertőtlenítők, amiket belépéskor használni kell. Ill. komolyabban veszik a kórházakban, hogy egy betegnél egyszerre csak korlátozott számú látogató lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!