Meddig tart fog még tartani az online oktatás?
#21 Még sok idő van az érettségiig. Nem kell hogy a jegyeidet vidd, ha jól sikerül az érettségid, akkor duplázhatod azokat a pontjaidat. Ha a jegyeid nem lesznek elég jók akkor az energiáidat fordítsd arra, hogy jól felkészülsz az érettségire. Arra otthon van a legjobb lehetőséged.
Használd az internetet, nagyon sok olyan forrás van amivel jól felkészülhetsz. Jogi szakra történelem, magyar és egy idegen nyelv kell. Ezeket otthon, egyedül tudod jól megtanulni. Ha kell akkor nézd a Zanza tévét a törihez, dolgozd ki a tételeket, gyakorold az angolt vagy ami nyelvet tanulsz!
Az én gyerekem tavaly érettségizett, neki is a digitális oktatás alatt kellett felkészülnie és jól sikerült neki. Holnap lesz éppen vizsgája az egyetemen. Neked is éppen úgy van esélyed bejutni.
Ne ragaszkodj Budapesthez, Szegeden és máshol is nagyon jó a képzés, de kevesebb pont kell a bejutáshoz! Ráadásul bármikor újra kezdheted, akár az egyetemet ha bejutsz valahová - mert újra felvételizhetsz következő évben és bejuthatsz már oda ahová szeretnél most, de akár az érettségidet is újra írhatod vagy egy évig tanulhatsz mást és utána kezded az egyetemet.
Millió lehetőség van előtted. Ez a digitális oktatás egy vacak helyzet, nem jó, csak jobb, mintha nem is lenne suli. de hamarosan vége. Ez csak egy döccenő az életedben nem világvége. Akkor sem történik semmi baj, ha elsőre nem a jogi karon kezdesz hanem valami mással és a következő félévben, évben újra megpróbálsz átjutni jogásznak. A kredit rendszer előnye, hogy ami vizsgát leteszel azt tudod használni később is.
Én majdnem 50 éves vagyok, a párom is, mindketten újra egyetemre járunk, hogy új diplomát szerezzünk. Ha mi le tudunk vizsgázni, össze tudjuk hozni a munkával, családdal és a már nehezebb tanulási képességünkkel - akkor te is meg fogod tudni csinálni.
Nem a maximum az egyetlen amit ha elérsz akkor azzal jó lesz az életed. Nem kell azonnal sikerüljön minden - ha elsőre nem megy, akkor megpróbálod legközelebb másképpen. ha kell harmadszorra, negyedszerre és sikerülni fog.
Utolsó, nagyon dícséretes - fiad esete, DE azt ne felejtsd el, hogy ők csak márciustól nem voltak iskolában. A 11. osztályt rendesen végigtanulták az iskolában, és a 12. osztály legvégét -HA minden jól ment náluk az ismétlős időt- töltötték csak otthon. Én is 12.-es vagyok most, saját példámon keresztül és a környezetemben is látom, hogy nem mindenhol jepenti ugyanazt a digitális oktatás. Matekból eddig sem álltunk jól, de mióta otthon vagyunk kb 10x kaptunk a tanártól feladatot/videót bármit. Erre sokan jöhetnek, hogy otthon sokkal jobb/egyszerűbb tanulni..., de ha nekem egyedül kell megtanulnom, akkor miért van a tanárom és mire kapja a fizetését. Vagy biológia fakton vagyok, csak jegyzetet kapunk, de a magyarázat is hiányzik hozzá. Vannak könyveim, emelt érettségihez vettem direkt, de az is sokszor túlbonyolítja...
Persze meg lehet csinálni biztos, de ne felejtsük el, hogy mi sokszorosát szívtuk otthon, mint az ősziek vagy a tavaszi érettségizők. És még mielőtt be leszek támadva, a tőlem telhetőt megteszem, de nagyon lehangoló, hogy semmi biztosat nem tudunk és mire készüljünk.
#24 Itt nem arról van szó, hogy ez a helyzet jó, hanem arról, hogy a digitális oktatás még mindig jobb annál ha nem is lett volna oktatás.
Amit ne felejts el, hogy a felvételi és benne az érettségi jegyek is egy rangsorhoz kellene, amivel a felvételizők között egymáshoz képest alakul ki egy sorrend. Mindannyian ebben az időszakban érettségiztek, csináljátok a felvételit, vagyis mindenkinek a digitális oktatás korlátaival van lehetősége azon szerepelni.
Tudom hogy nehezebb így azonban a valóságban a tételeket neked kell kidolgoznod, azokat nem a mostani órai anyagok alapján végzed majd, hanem elő kell enni hozzá a régi tankönyveket és az internetet, szinte újra össze kell szedni az információkat. A témakörök nem tananyagok, hanem azokat összefoglaló tételek.
Igazad van abban, hogy egyik tanár így a másik meg úgy csinálja, de ha bent vagy az iskolában akkor is ez volt. Ahogy az egyik diáknak elég az amit órán hall, tapasztal, a másik meg oda sem figyel mindegy milyen jó az óra.
Ezt a helyzetet kell most megoldani. De hidd el hogy senki nem abban érdekelt hogy a jegyek rosszak legyenek vagy az érettségik rosszul sikerüljenek. Most nehéznek tűnik - ahogy mindig nehéznek tűnik az a vizsga ami előtt éppen állsz, legyen az egy kisdolgozat vagy éppen a felvételi. Utána majd másképp fogod látni, mert egyrészt már sikerült, másrészt mert jön a következő feladat ami éppen akkor tűnik nehéznek.
Amivel a saját munkádat könnyítheted az az, hogy nem idegeskedsz olyasmin amire nem vagy hatással. Ha a tanárod ilyen, akkor ott magadnak kell megkeresned a megoldást - a neten rengeteg kész tételt is találhatsz már. Ami tárgyból meg jó a tanárod, ott hagyatkozhatsz arra.
A lényeg, akár jársz iskolába akár online tanulsz, itt már neked kell tanulnod, tételt írnod, helyetted nem teheti meg senki. Hidd el, sikerülni fog!
#26 Ezt értem is, de erre írtam, hogy ezen te nem tudsz változtatni. Jegyet mindenképpen kellett szerezned, hiszen a félévet most kellett lezárni.
A lányom megkönnyebbült amikor kiderült hogy mégsem indul 11-én a rendes oktatás, mert náluk is így volt sok tanár, hogy majd akkor íratják meg a dolgozatokat amikor ott lesznek a suliban. Összejött neki 5 témazáró és 6 másik dolgozat erre a hétre, ezzel indítottak volna. Te is tudod mennyire nem ugyanaz bemenni és a teremben megírni, mint hogy elment a barátnőihez és egymás mellett ülve csinálták meg online a dolgozatot. Így is meg kellett írnia az összeset, de kicsit több napot kapott rá és online, mert a jegyet meg kellett szerezniük valahogyan.
Sajnos itt is éppen úgy nagyok a különbségek iskolák és tanárok között, ahogyan a rendes oktatás alatt is. A lényeg hogy ne kedvetlenedj el, mert mindenki ugyanilyen nehezen tud készülni és velük fogsz "versenyezni" a felvételin!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!