Becsületsértés, ha kollégának elmondja az ember hogy covid pozitív?
Na,az első válaszok vagyok.
A nyolcas nagyon jól írja, emiatt írtam én is, hogy kvázi közügy.
A suliban a diákok első kézből tudják, érdekes!
Személyes adattal való visszaélés, milyen büntetőjogi kategória?
Lehet ilyenkor azzal védekezni, hogy azért mondta el az ember, hogy kiderüljön? Mert különben senki sem mondja el
#12 Nem, nem lehet ezzel védekezni. Mert ennek van egy meghatározott eljárása. A diákoknak nem ő kell elmondja. Ha maga az érintett elhallgatja hogy pozitív a tesztje, akkor arról az iskola vezetőjét kell értesíteni, ha ő sem akarná tovább adni, akkor kell menni a tanári kar elé és csak ha ott is elakad a dolog, akkor lehet vele a szülők felé fordulni.
De ilyen esetet nem fogsz tudni mutatni.
Te más adatait kezelted (elmondtad(, ezzel érdeksérelmet okoztál neki...
T219. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott rendelkezések megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, vagy
b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,
vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Nincs olyan, hogy jót akart!
Csak egy példa; ha te beteg leszel, az orvosod csak neked mondhatja el a diagnózist! Hozzátartozó akkor tudhatja meg, ha te engedélyt adsz rá!
Gondold végig, kiderül, hogy AIDS-es vagy, holnap tudja a fél város, holnapután a masik fele...
Mit szólnál hozzá?
ÉS a fordítottjához mit szóltok?
Amikor az ember már se köhögni nem mer, se az orrát mások előtt kifújni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!