Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Amennyiben a tanár az iskolába...

Amennyiben a tanár az iskolában azt látja, hogy valakit azért csúfolnak, mert homoszexuális, akkor joga van ez ellen fellépni?

Figyelt kérdés

A törvény kimondja, hogy senkit nem lehet a szexuális irányultsága miatt diszkriminálni. Az alaptörvény módosításba viszont bekerül, hogy "biztosítja minden gyermek számára Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését".

Vagyis ha a tanár kiáll a meleg gyerek mellett és elmondja a többieknek, hogy emiatt senkit nem bántunk, akkor törvényt sért, de ha nem teszi akkor is?

2020. nov. 15. 14:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Joga van, sőt, meg is kéne tennie, más kérdés, hogy van-e értelme. Lehet, többet árt vele, mert a többi gyerek kb. azt szűrné le belőle, hogy a “b*zi” miatt lettek leszidva. Nem egyszerű ez.
2020. nov. 15. 14:38
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

# 1:

Igen, csak éppen ezzel dugják homokba a fejük az iskolák, és most nem csak a melegekről van szó, hanem az általános bullying jelenségről. Sőt, vannak olyan tanárok, akik még hallgatólagosan támogatják is a dolgot, ezzel még kellemetlenebb helyzetbe hozva a zaklatott személyt.

2020. nov. 15. 14:47
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az erkölcsileg helyes tanári viselkedés szerintem az, hogy minden csúfolás ellen fellép. Ha ezt következetesen teszi, akkor szerintem a gyerekeknek fel sem tűnik különösebben, hogy most éppen a homoszexuális gyereket védi.

Az Alaptörvény oldaláról nézve sincs baj a fellépéssel. A keresztény kultúrán alapuló értékrend magas védelemmel látja el az emberi méltóságot. Senkit nem szabad csúfolni azért, mert homoszexuális - a keresztény értékrend szerint sem. Tehát a csúfolódok keresztény értékrendben való nevelkedését is védi a tanár azzal, ha elmagyarázza nekik, miért viselkednek helytelenül.

2020. nov. 15. 14:51
 4/16 anonim ***** válasza:
66%
Magyarországon esélyesebb, hogy a tanár is beszáll a csúfolódásba.
2020. nov. 15. 14:51
 5/16 A kérdező kommentje:
Én ebben nem lennék biztos, M.o.-n szerintem (a vallási iskolákat leszámítva), sok a liberális világnézetű tanár. Az én iskolában például ez volt a jellemző.
2020. nov. 15. 14:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a bullyingban való részvétel, történjen az meleggel vagy nem meleggel szemben, teljesen független liberális vagy konzervatív világnézettől.
2020. nov. 15. 14:56
 7/16 anonim ***** válasza:
52%
Minek mondja el egy homoszexualis fiatal az iskolában, hogy milyen nemi identitasu? Nem tartozik a többiekre.
2020. nov. 15. 14:57
 8/16 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, lépjünk túl azon hogy te magad is tisztában vagy azzal, hogy baromságot próbálsz meg erővel kiokoskodni - meg hogy mi is tisztában vagyunk azzal, hogy a kérdésed szimpla provokáció!

Az iskolában semmiféle csúfolódásnak, piszkálódásnak nincsen helye és a tanárok nem is engedik - HA tudnak róla.

Tök mindegy hogy milyen ok miatt próbálnak valakit szekálni, azt a tanárok dolga megállítani és a diákot megpróbálni megvédeni, a további hasonlónak elejét venni.

Semmiféle ellentmondás nincsen az általad ide rángatott törvényekben. Az hogy valaki b@zi vagy nem az, annak semmi köze az illető születési neméhez. A születési nem azt jelenti, hogy amikor megszületett és ránéztek, akkor látták, hogy férfi nemiszerve van és beírták, hogy fiú, vagy azt látták, hogy női nemiszerve van és akkor beírták, hogy lány. A nevet is ennek megfelelően adhatják a szüleik a gyerekeiknek, nem véletlenül nem nevezheted el Zoltánnak a lányodat vagy Klárinak a fiadat. Ennek az ég világon semmi köze ahhoz, hogy X évvel később az illető milyen szexuális vonzódást fog majd érezni.

A másik hülyeséged, hogy mi abban a diszkrimináció ha valakit zaklatnak amiatt hogy homoszexuális vagy éppen ha valaki megvédi és tesz ez ellen?

Tényleg ennyire elkeseredettek vagytok már, hogy ilyen baromságokat kell kiizzadnotok?

2020. nov. 15. 15:10
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#7: Nem tudom, te jártál-e középsuliba, én igen, nálunk azért állandó beszédtéma volt, hogy kinek ki tetszik, ki kibe szerelmes. Már az általános iskola utolsó két-három évében is ez az egyik legfontosabb kérdés. Persze, nem tartozik a többiekre, de azért megbeszéljük.

Nyilván egy homoszexuális tizenéves sokkal visszafogottabban beszél ezekről a témákról, de azért kiderülhet az ilyesmi. És időnként ki is derül, máskor meg nem. Itt most a kérdés nem arról szólt, hogy minek mondaná el, vagy hogy kire tartozik, hanem hogy ha valakiről tudják, és csúfolják érte, akkor mi a helyes/jogszerű a tanár részéről.

2020. nov. 15. 15:10
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Tanar tótágast is allhat vagy hanyhat bukfenceket … azok a fiatalok akik most is cikizik, a tanar menyilvanulasa utan is cikizni fogjak.

Ilyenek a fiatalok! Kikozositik a nem kozejuk valot … es nem lehet rajuk eroltetni a dolgot, mert joga van utalni a melegeket.

2020. nov. 15. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!