Normális e az, ha egy tanár az egész osztálycsoportba leírja, hogy kinek hányas lett az érettségije? Ez nem minősül személyiségi jogsértésnek?
Őszintén? Örülne a lakosság 87%-a ekkora kaliberű gondjai lennének.
Elméletben igen, gyakorlatilag meg nem mindegy? 4 éve ismered őket és vica versa, többet úgy se látod egyiket sem.
Nem érettségi hanem a havi osztályzatokat éppen most tettem be az osztálycsoportba az egyik osztályomnál. Mélyen bocsi, de most nem tudok mindenkinek személyre szóló táblázatot készíteni és úgy jelezni a jegyeit, egyszerre 7 osztálynál.
Amúgy előző nap egy dolgozatnál pont én hittem azt hogy zavarná őket ha bedobnám a jegyeket a közös beszélgetésbe, mégis mind ott akarta hallani és nem privátban. Ezen hogy igazodjon ki egy tanár?
Az évközi jegyek törvény alapján nyilvánosak az osztályon belül, az érettségi vizsga meg egyébként nyilvános, a szóbelire is be lehet menni vendégnek, és az eredményhirdetés is nyilvános. Az más kérdés, hogy osztályzat csak akkor lesz, ha az elnök nem emel kifogást, addig csak javaslat van. Ha nem írná le, akkor meg azon sírnál, hogy miért kell a megtekintésig várnod, hogy megtudd az eredményt, mert az lenne a hivatalos megoldás.
Szóval nem, nem sért személyiségi jogokat, sőt szívességet tett nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!